Овочевий суп з сочевицею

Легкий овочевий суп готується з сочевиці, моркви, з додаванням обсмажених шматочків кабачка і соковитого помідора. Суп виходить в міру густим, досить ситним і приємним на смак!
Інгредієнти:
- Сочевиця зелена 100 грамів
- Кабачки 200 грамів
- Помідори 160 грамів
- Морква 90 грамів
- Цибуля ріпчаста 45 грамів
- Часник 1 зубчик
- Олія рослинна 1 столова ложка
- Цукор 0,25 чайної ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
- Вода 750 мілілітрів
Приготування:
- Сочевицю промийте і викладіть в каструлю, в якій буде варитися суп.
- Моркву очистьте і наріжте тонкими брусочками або соломкою. Додайте нарізану моркву в каструлю до сочевиці.
- Влийте воду, накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 25-40 хвилин, до практично повної готовності сочевиці.
- У кабачка зріжте шкірку, якщо вона груба або пошкоджена. Цибулю очистьте. Залийте помідори окропом на 30-45 секунд і потім відкиньте на друшляк. Обдайте помідори крижаною водою, зніміть шкірку. Очищену м’якуш помідорів, кабачок і цибулю наріжте дрібними кубиками.
- У сковороді розігрійте олію, викладіть нарізані цибулю і кабачок. Помішуючи, обсмажте 2-3 хвилини на середньому вогні.
- Часник очистьте і дрібно наріжте. Додайте в сковороду нарізаний часник, подрібнені помідори й цукор і готуйте все разом ще 3 хвилини.
- Готову засмажку викладіть в каструлю з сочевицею і морквою. Додайте сіль, чорний мелений перець, доведіть до кипіння і на слабкому вогні готуйте 1-2 хвилини. Зніміть з вогню.
- Овочевий суп з сочевицею готовий! Подавайте його відразу ж після приготування в гарячому вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з курячими фрикадельками, кабачками і макаронами