Перші стравиСупи

Овочевий суп з сочевицею

Легкий овочевий суп готується з сочевиці, моркви, з додаванням обсмажених шматочків кабачка і соковитого помідора. Суп виходить в міру густим, досить ситним і приємним на смак!

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена 100 грамів
  • Кабачки 200 грамів
  • Помідори 160 грамів
  • Морква 90 грамів
  • Цибуля ріпчаста 45 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Цукор 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Вода 750 мілілітрів

Приготування:

  1. Сочевицю промийте і викладіть в каструлю, в якій буде варитися суп.
  2. Моркву очистьте і наріжте тонкими брусочками або соломкою. Додайте нарізану моркву в каструлю до сочевиці.
  3. Влийте воду, накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 25-40 хвилин, до практично повної готовності сочевиці.
  4. У кабачка зріжте шкірку, якщо вона груба або пошкоджена. Цибулю очистьте. Залийте помідори окропом на 30-45 секунд і потім відкиньте на друшляк. Обдайте помідори крижаною водою, зніміть шкірку. Очищену м’якуш помідорів, кабачок і цибулю наріжте дрібними кубиками.
  5. У сковороді розігрійте олію, викладіть нарізані цибулю і кабачок. Помішуючи, обсмажте 2-3 хвилини на середньому вогні.
  6. Часник очистьте і дрібно наріжте. Додайте в сковороду нарізаний часник, подрібнені помідори й цукор і готуйте все разом ще 3 хвилини.
  7. Готову засмажку викладіть в каструлю з сочевицею і морквою. Додайте сіль, чорний мелений перець, доведіть до кипіння і на слабкому вогні готуйте 1-2 хвилини. Зніміть з вогню.
  8. Овочевий суп з сочевицею готовий! Подавайте його відразу ж після приготування в гарячому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з курячими фрикадельками, кабачками і макаронами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close