Перші стравиСупи

Овочевий суп із зеленим горошком

Дуже легкий апетитний суп приготований з багатого набору овочів, включаючи два види капусти: білокачанну і цвітну. Крім капусти до складу цього першого блюда входять кабачки, помідори, солодкий перець, картопля і зелений горошок. Суп виходить густим, ситним і строкатим на вигляд, а готується дуже легко і зовсім недовго!

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 150 грамів
  • Капуста білокачанна 130 грамів
  • Кабачок 150 грамів
  • Перець болгарський червоний 110 грамів
  • Помідор 100 грамів
  • Горошок зелений заморожений 75 грамів
  • Картопля 380 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Морква 80 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Кріп свіжий 5 грамів
  • Петрушка свіжа 5 грамів
  • Вода 1,5 літри

Приготування:

  1. Білокачанну капусту тонко нашаткуйте.
  2. Цвітну капусту розберіть на маленькі суцвіття.
  3. Картоплю очистьте і наріжте невеликими шматочками.
  4. Воду в каструлі доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть білокачанну і цвітну капусту і картоплю. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімального і варіть 15-20 хвилин.
  5. Моркву і ріпчасту цибулю очистьте. Болгарський перець очистьте від насіння. У кабачка, якщо потрібно, зріжте шкірку. Наріжте моркву, цибулю, перець і кабачок невеликими кубиками.
  6. У сковороді розігрійте олію і викладіть всі нарізані овочі. Часто помішуючи, обсмажте на великому вогні 2-3 хвилини.
  7. Помідор в зручній місткості залийте окропом на 30-45 секунд і потім відкиньте на друшляк. Обдайте помідор крижаною водою і зніміть шкірку. Очищену м’якуш помідора наріжте дрібними шматочками й додайте в сковороду до інших овочів. Часник очистьте, дрібно порубайте і також додайте в сковороду. Перемішайте і обсмажте все разом ще 1 хвилину.
  8. Викладіть овочеву засмажку в каструлю, перемішайте і доведіть до кипіння.
  9. Всипте в каструлю сіль, чорний мелений перець, додайте лавровий лист і викладіть зелений заморожений горошок.
  10. Кріп і петрушку дрібно наріжте і також додайте в каструлю. Перемішайте, доведіть суп ще раз до кипіння і зніміть з вогню. Дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
  11. Овочевий суп готовий! Подавайте суп гарячим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з копченими ковбасками, сочевицею і капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close