Класична м’ясна окрошка на квасі

Інгредієнти:
- Вареної яловичини 150 грамів
- Шинки 150 грамів
- Картоплі 2 штуки
- Свіжих огірка 2-3 штуки
- Зеленої цибулі 1 пучок
- Кропу 0,5 пучка
- Квасу для окрошки 2 літри
- Яйця 3 штуки
- Гірчиці 1 чайна ложка
- Столового хрону 1 чайна ложка
- Цукру 1 столова ложка
- Сметани 0,5 склянки
- Сіль
- Редиска для прикраси 1 штука
Приготування:
- Зварити яйця і картоплю, остудити, очистити. Картоплю дрібно нарізати. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з гірчицею, цукром, сіллю і хріном, викласти в емальовану каструлю, додати 1 склянку квасу, перемішати.
- М’ясо, шинку і білки дрібно нарізати. Зелень і огірки вимити, обсушити. Огірки натерти на тертці, викласти в каструлю. Зелену цибулю і кріп порубати окремо. Цибулю з’єднати з сіллю, потовкти. Викласти цибулю в каструлю, додати квас, все обережно перемішати, накрити, поставити холодильник на 3 години.
- Розлити окрошку по тарілках, додати сметану і кріп. Можна додати шматочки льоду. Подавати негайно. Прикрасити редискою.
Смачного!