ОкрошкаПерші страви

Класична м’ясна окрошка на квасі

Інгредієнти:

  • Вареної яловичини 150 грамів
  • Шинки 150 грамів
  • Картоплі 2 штуки
  • Свіжих огірка 2-3 штуки
  • Зеленої цибулі 1 пучок
  • Кропу 0,5 пучка
  • Квасу для окрошки 2 літри
  • Яйця 3 штуки
  • Гірчиці 1 чайна ложка
  • Столового хрону 1 чайна ложка
  • Цукру 1 столова ложка
  • Сметани 0,5 склянки
  • Сіль
  • Редиска для прикраси 1 штука

Приготування:

  1. Зварити яйця і картоплю, остудити, очистити. Картоплю дрібно нарізати. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з гірчицею, цукром, сіллю і хріном, викласти в емальовану каструлю, додати 1 склянку квасу, перемішати.
  2. М’ясо, шинку і білки дрібно нарізати. Зелень і огірки вимити, обсушити. Огірки натерти на тертці, викласти в каструлю. Зелену цибулю і кріп порубати окремо. Цибулю з’єднати з сіллю, потовкти. Викласти цибулю в каструлю, додати квас, все обережно перемішати, накрити, поставити холодильник на 3 години.
  3. Розлити окрошку по тарілках, додати сметану і кріп. Можна додати шматочки льоду. Подавати негайно. Прикрасити редискою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close