ОкрошкаПерші страви

Окрошка з шинкою і вареною ковбасою на сметані

Окрошка з шинкою і вареною ковбасою на сметані з лимоном. Такий холодний суп чудово рятує з літньою спеку і добре втамовує голод. Окрошка сезонне блюдо. Сьогодні я її приготувала з шинкою і вареною ковбасою зі сметаною заправкою з додаванням лимона. Дуже свіжо і смачно.

Інгредієнти:

  • Шинка 150 грамів
  • Ковбаса варена 150 грамів
  • Картопля відварна (в мундирі) 2 штуки
  • Яйце (відварне) 2 штуки
  • Огірок 2 штуки
  • Зелень пучок
  • Сметана 15% жирності 400 мілілітрів
  • Гірчиця гостра 1 столова ложка
  • Лимон 1/2 штуки
  • Вода 2 літри
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Шинку і варену ковбасу нарізати дрібними кубиками.
  2. Попередньо відварити картоплю в мундирі і яйця. Охолодити й очистити. Нарізати дрібними кубиками.
  3. Подрібнити зелень, огірок нарізати дрібними кубиками. З’єднати всі інгредієнти.
  4. Приготуємо заправку, сметану з’єднати з гірчицею з половини лимона вичавити сік, залити холодною кип’яченою водою. Перемішати. Додати за смаком сіль.
  5. Залити овочі й ковбасу заправкою. Перемішати. Додати шкірку з лимона. Відправити в холодильник на пару годин.
  6. Подавати в холодному вигляді з льодом або без.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close