ОкрошкаПерші страви

Окрошка на сметані з шинкою

Існують сотні рецептів приготування окрошки. Як правило, окрошка смачніше, якщо додати багато свіжої зелені асорті й створити вдалу ароматну заправку. В даному рецепті часник і бальзамічний оцет надають особливий смак літній окрошці.

Інгредієнти:

  • Зелень 2-3 пучки
  • Яйце (відварне) 5 штук
  • Картопля (відварена) 3 штуки
  • Огірок 3 штуки
  • Шинка 250 грамів
  • Сметана 500 мілілітрів
  • Оцет бальзамічний 1 чайна ложка
  • Часник 3 зубчики
  • Перець чорний за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Зелень промиваємо, нарізаємо і висипаємо в каструлю. У мене зелена цибуля, шпинат, кріп, петрушка, листя гірчиці й салату.
  2. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь. Варені яйця чистимо, ріжемо і додаємо в окрошку. Так само, додаємо нарізану кубиками відварну картоплю. Огірки нарізаємо і висипаємо в каструлю до решти інгредієнтів.
  3. Далі, додаємо шинку. Нарізаємо її так само, як інші продукти.
  4. Заправляємо окрошку сметаною, додаємо бальзамічний оцет, сіль, перець і пропущений через прес часник. Все перемішуємо. Додаємо воду, знову перемішуємо і залишаємо настоятись хвилин на 15-20.
  5. Окрошка на сметані з шинкою, часником і бальзамічним оцтом готова. Чудова для літньої вечері.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close