Окрошка на сметані з шинкою

Існують сотні рецептів приготування окрошки. Як правило, окрошка смачніше, якщо додати багато свіжої зелені асорті й створити вдалу ароматну заправку. В даному рецепті часник і бальзамічний оцет надають особливий смак літній окрошці.
Інгредієнти:
- Зелень 2-3 пучки
- Яйце (відварне) 5 штук
- Картопля (відварена) 3 штуки
- Огірок 3 штуки
- Шинка 250 грамів
- Сметана 500 мілілітрів
- Оцет бальзамічний 1 чайна ложка
- Часник 3 зубчики
- Перець чорний за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- Зелень промиваємо, нарізаємо і висипаємо в каструлю. У мене зелена цибуля, шпинат, кріп, петрушка, листя гірчиці й салату.
- Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь. Варені яйця чистимо, ріжемо і додаємо в окрошку. Так само, додаємо нарізану кубиками відварну картоплю. Огірки нарізаємо і висипаємо в каструлю до решти інгредієнтів.
- Далі, додаємо шинку. Нарізаємо її так само, як інші продукти.
- Заправляємо окрошку сметаною, додаємо бальзамічний оцет, сіль, перець і пропущений через прес часник. Все перемішуємо. Додаємо воду, знову перемішуємо і залишаємо настоятись хвилин на 15-20.
- Окрошка на сметані з шинкою, часником і бальзамічним оцтом готова. Чудова для літньої вечері.
Смачного!