ОкрошкаПерші страви

Окрошка на сметані з кропивою і гірчицею

У жаркий день можна приготувати окрошку, яка буде наповнена різноманітною зеленню. Блюдо дуже смачне і корисне, до того ж, охолоджує й освіжає. Додамо в окрошку молоді листочки кропиви, буде ще смачніше і корисніше.

Інгредієнти:

  • Зелень 2-3 пучки
  • Огірок 2-3 штуки
  • Кропива пучок
  • Шинка 200 грамів
  • Яйце (відварне) 4 штуки
  • Картопля (відварена) 2 штуки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Сметана 500 мілілітрів
  • Гірчиця суха 2 щіпки
  • Перець чорний за смаком

Приготування:

  1. Кропиву заливаємо окропом, залишаємо на 10 секунд, потім воду зливаємо. Вибираємо листочки, їх ріжемо і висипаємо в каструлю.
  2. Склад зелені компонуйте на свій смак. Я підготувала зелену цибулю, кріп, петрушку, листя салату, шпинат і базилік. Зелень асорті миємо, ріжемо і висипаємо в каструлю.
  3. Шинку ріжемо кубиками й висипаємо до зелені. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь, потім охолоджуємо, чистимо і ріжемо кубиками. В окрошку висипаємо порізані невеликими кубиками огірки.
  4. Заправляємо сметаною, посипаємо сіллю, гірчицею і перцем. Перемішуємо. Додаємо в окрошку сироватку, березовий сік або воду і ще раз перемішуємо. Окрошка на сметані з кропивою і гірчицею готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Біла окрошка на кефірі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 2,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close