Окрошка на сметані з кропивою і гірчицею

У жаркий день можна приготувати окрошку, яка буде наповнена різноманітною зеленню. Блюдо дуже смачне і корисне, до того ж, охолоджує й освіжає. Додамо в окрошку молоді листочки кропиви, буде ще смачніше і корисніше.
Інгредієнти:
- Зелень 2-3 пучки
- Огірок 2-3 штуки
- Кропива пучок
- Шинка 200 грамів
- Яйце (відварне) 4 штуки
- Картопля (відварена) 2 штуки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Сметана 500 мілілітрів
- Гірчиця суха 2 щіпки
- Перець чорний за смаком
Приготування:
- Кропиву заливаємо окропом, залишаємо на 10 секунд, потім воду зливаємо. Вибираємо листочки, їх ріжемо і висипаємо в каструлю.
- Склад зелені компонуйте на свій смак. Я підготувала зелену цибулю, кріп, петрушку, листя салату, шпинат і базилік. Зелень асорті миємо, ріжемо і висипаємо в каструлю.
- Шинку ріжемо кубиками й висипаємо до зелені. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь, потім охолоджуємо, чистимо і ріжемо кубиками. В окрошку висипаємо порізані невеликими кубиками огірки.
- Заправляємо сметаною, посипаємо сіллю, гірчицею і перцем. Перемішуємо. Додаємо в окрошку сироватку, березовий сік або воду і ще раз перемішуємо. Окрошка на сметані з кропивою і гірчицею готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Біла окрошка на кефірі