Окрошка на квасі, з кількою в томатному соусі і ковбасою

Окрошка з кількою в томатному соусі й ковбасою — це незвичайний і оригінальний варіант холодного супу, який виходить досить цікавим. Спочатку робимо заготівлю звичайної класичної окрошки, а ось після, вже в тарілку, додаємо кільку в томатному соусі, сметану і квас.
Інгредієнти:
- Кілька в томатному соусі 240 грамів
- Картопля 300 грамів
- Ковбаса варена 200 грамів
- Огірки 200 грамів
- Яйця 3 штуки
- Цибуля зелена 20 грамів
- Кріп свіжий 20 грамів
- Сметана 120 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Квас за смаком
Приготування:
- Картоплю відварити до готовності (протягом 25 хвилин) і остудити.
- Також відварити яйця на круто (протягом 10 хвилин після закипання) і повністю остудити в холодній воді.
- Очистити остиглу картоплю і яйця.
- Картоплю нарізати невеликими кубиками й викласти в глибоку миску або каструлю.
- Слідом нарізати дрібними кубиками яйця і додати до картоплі.
- Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками й викласти туди ж.
- Ковбасу нарізати невеликими кубиками й теж додати в місткість.
- Свіжу ароматну зелень дрібно нарізати й додати до всіх нарізаних інгредієнтів.
- Добре перемішати. Підготувати порційні тарілки.
- У кожну тарілку викласти трохи підготовленої заготівлі для окрошки, додати кілька столових ложок кільки в томатному соусі, всипати сіль і чорний мелений перець.
- Слідом додати сметану.
- Залити інгредієнти квасом і перемішати. Зняти пробу і відрегулювати смак.
- Подавати смачну окрошку з кількою в томаті й ковбасою до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Окрошка на сметані з шинкою