Наваристий суп харчо зі свинини

Сьогодні ми розглянемо рецепт супу харчо не з традиційної яловичини й не зі звичної баранини, а зі свинини. Харчо зі свинини був придуманий на просторах України, і на це є кілька причин: по-перше, свиню легше відгодувати, ніж корову, і м’ясо її буде ніжніше, по-друге, свинина набагато дешевше яловичини, що вкрай важливо для сучасних домогосподарок.
Ну що ж, приготуймо суп харчо з додаванням свинини.
Інгредієнти:
- Свиняче м’ясо охолоджене 0,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Часник 4 зубчики
- Одна морквина
- Горіхи волоські 100 грамів
- Помідори 4 штуки
- Сіль
- Винний оцет
- Гвоздика
- Хмелі-сунелі
- Кориця
- Чорний перець – за смаком
- Вода
- Рослинна олія
- Вершкове масло
- Улюблена вами зелень – за смаком.
Приготування:
- Для початку необхідно розрізати м’ясо на порційні шматочки, причому робити це потрібно обов’язково поперек волокон. Можна взяти для харчо зі свининою як філе, так і ребра. Промиваємо м’ясо проточною водою в друшляку і залишаємо для того, щоб стекла зайва вода.
- Овочі потрібно помити й нарізати таким чином: цибулю потрібно порізати півкільцями, моркву – стовпчиками, помідори – кубиками. Наливаємо на сковорідку олію, додаємо цибулю і моркву, смажимо цибулю до прозорості, це займає близько 5 хвилин. Далі перекладаємо все це в казан і додаємо до овочів ребра. Смажимо на середньому вогні близько 30 хвилин.
- У цей час робимо заправку для супу. Кладемо в блендер волоські горіхи, помідори, зубчики часнику, вершкове масло і всі приготовані вами приправи. Перекручуємо до стану однорідної маси. Одночасно доводимо до кипіння 3 літри води, і якщо обсяг казана дозволяє, заливаємо його туди, а якщо немає, то перекладаємо м’ясо й овочі в каструлю і в ній продовжуємо готувати харчо з м’яса свинини.
- Варимо суміш ще приблизно 20 хвилин. Потім додаємо винний оцет для підкислення, ретельно перемішуємо, солимо і насипаємо в суп рублену зелень. Після чого можна сказати, що запашне блюдо зі свинини готово і його можна подавати на стіл.
Смачного!