Перші стравиСолодкі супи

Мандариновий суп з йогуртовим суфле

Смачний ароматний мандариновий десерт з вершковим суфле – ідеальне поєднання! Приготуйте його на святковий стіл або просто так поласувати. Запевняю, ви залишаєтеся дуже задоволені.

Інгредієнти:

  • Вершки 35% 220 мілілітрів
  • Шоколад білий 50 грамів
  • Йогурт натуральний 160 мілілітрів
  • Желатин 10 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Сік мандариновий 600 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний 1 столова ложка
  • Ожина 60 грамів
  • Вода 10 мілілітрів

Приготування:

  1. У ковшику змішати вершки, йогурт і цукор 60 грамів. Поставити на маленький вогонь, помішуючи довести до кипіння, потім зняти з вогню.
  2. Тим часом білий шоколад поламати на маленькі шматочки й розтопити (зручно це робити в мікрохвильовці).
  3. Желатин замочити у воді (достатньо 2-3 столові ложки). Дати йому набрякнути. Потім розтопити, але не кип’ятити (можна також це зробити в мікрохвильовці).
  4. У гарячу вершкову суміш додати шоколад і желатин. Розмішати віночком. Суміш вилити в форму (приблизно 20х20 см). Накрити й прибрати в холодильник до застигання. По готовності нарізати на маленькі кубики. Я вирізала за допомогою плунжера квіточки.
  5. Тим часом зробити сік з мандаринів. Мандарини очистити від шкірки, видалити насіння, якщо є. За допомогою соковижималки віджати сік. Крохмаль розвести в столовій ложці води.
  6. Мандариновий сік змішати з 2 столовими ложками цукру і довести до кипіння. Тонкою цівкою ввести крохмаль, при цьому розмішуючи віночком, щоб уникнути утворення грудочок. Дати закипіти, потім прибрати з вогню й остудити.
  7. Для тартара ожину змішати з цукром 20 грамів і водою. Проварити до густоти (можна потовкти товкачем). Дати охолонути.
  8. У тарілки розлийте суп. Викладіть кілька кубиків суфле. Між ними покладіть ожиновий тартар. Можна прикрасити листочками м’яти за бажанням і посипати ванільною карамеллю.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close