Мандариновий суп з йогуртовим суфле

Смачний ароматний мандариновий десерт з вершковим суфле – ідеальне поєднання! Приготуйте його на святковий стіл або просто так поласувати. Запевняю, ви залишаєтеся дуже задоволені.
Інгредієнти:
- Вершки 35% 220 мілілітрів
- Шоколад білий 50 грамів
- Йогурт натуральний 160 мілілітрів
- Желатин 10 грамів
- Цукор 100 грамів
- Сік мандариновий 600 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний 1 столова ложка
- Ожина 60 грамів
- Вода 10 мілілітрів
Приготування:
- У ковшику змішати вершки, йогурт і цукор 60 грамів. Поставити на маленький вогонь, помішуючи довести до кипіння, потім зняти з вогню.
- Тим часом білий шоколад поламати на маленькі шматочки й розтопити (зручно це робити в мікрохвильовці).
- Желатин замочити у воді (достатньо 2-3 столові ложки). Дати йому набрякнути. Потім розтопити, але не кип’ятити (можна також це зробити в мікрохвильовці).
- У гарячу вершкову суміш додати шоколад і желатин. Розмішати віночком. Суміш вилити в форму (приблизно 20х20 см). Накрити й прибрати в холодильник до застигання. По готовності нарізати на маленькі кубики. Я вирізала за допомогою плунжера квіточки.
- Тим часом зробити сік з мандаринів. Мандарини очистити від шкірки, видалити насіння, якщо є. За допомогою соковижималки віджати сік. Крохмаль розвести в столовій ложці води.
- Мандариновий сік змішати з 2 столовими ложками цукру і довести до кипіння. Тонкою цівкою ввести крохмаль, при цьому розмішуючи віночком, щоб уникнути утворення грудочок. Дати закипіти, потім прибрати з вогню й остудити.
- Для тартара ожину змішати з цукром 20 грамів і водою. Проварити до густоти (можна потовкти товкачем). Дати охолонути.
- У тарілки розлийте суп. Викладіть кілька кубиків суфле. Між ними покладіть ожиновий тартар. Можна прикрасити листочками м’яти за бажанням і посипати ванільною карамеллю.
Смачного!