Легкий детокс-суп

Легкий суп з овочів на нежирному курячому бульйоні корисний для очищення організму від токсинів, що накопичилися. Особливо сприяють цьому селера, цибуля, імбир, морква і шпинат, що входять до складу цієї дієтичної страви. Лемонграс надає супу тонкий цитрусовий аромат.
Автор рецепта – Джада Де Лаурентіс – шеф-кухар, журналіст, ведуча
Час: 1 година 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки на кістці зі шкірою (приблизно 700 грамів)
- Лемонграсу 3 стебла, очищених і потовчених
- Свіжого очищеного і нарізаного скибочками імбиру 1 шматок (10 см)
- 1 морква, крупно нарізана
- Селери 1 стебло, крупно нарізане
- Цибуля шалот 1 штука, очищена і розрізана навпіл
- Лавровий лист 1 штука
- Чорного перцю горошком 1/2 чайної ложки
- Сушений тайський перець чилі 1 штука
- Шпинату 140 грамів, крупно рубаного
Приготування:
- Покладіть в великий чавунець або супову каструлю курку, лемонграс, імбир, моркву, селеру, цибулю шалот, лавровий лист, чорний перець, тайський перець чилі й 1 чайну ложку солі.
- Налийте 6 стаканів холодної води й поставте на середній вогонь. Доведіть суп до повільного кипіння, знімаючи піну, що з’являється на поверхні. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте кришкою і варіть 45 хвилин або до готовності курки.
- Вимкніть вогонь і дайте супу охолонути протягом 30 хвилин. Вийміть курку з супу і подрібніть м’ясо, видаливши шкіру і кістки. Процідіть бульйон, викиньте проціджений осад і поверніть рідину в каструлю.
Покладіть подрібнену курку назад у бульйон разом зі шпинатом, і доведіть суп до повільного кипіння на помірно сильному вогні. Подавайте негайно. - Порада. Лемонграс надає супу тонкий цитрусовий аромат. Розімніть стебла плоскою стороною ножа, щоб з них виділилися масла.
Смачного!
Приготуйте Грибний суп з галушками. Дуже смачно і ситно!