Перші стравиСупи

Квасолевий суп зі свинячими ребрами і печерицями

Квасолевий суп з грибами й обсмаженими свинячими ребрами — дуже смачний і ситний. Це чудова перша страва для повноцінного обіду. Обсмажені свинячі реберця, гриби, квасоля й ароматні спеції надають супу дуже насичений смак. Такий апетитний і поживний супчик вам точно сподобається!

Інгредієнти:

  • Квасоля біла 200 грамів
  • Ребра свинячі 450 грамів
  • Печериці 300 грамів
  • Картопля 420 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Морква 120 грамів
  • Трави італійські сушені (або орегано сушений) 1 чайна ложка (без гірки)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 15-30 мілілітрів (1-2 столові ложки)
  • Вода 1,9 літра
  • Зелень кропу 15 грамів

Приготування:

  1. Квасолю замочуємо на ніч у холодній воді.
  2. Воду, в якій замочувалася квасоля, зливаємо. Квасолю заливаємо 1,9 л чистої води й варимо 30 хвилин. Квасоля не повинна бути повністю готовою.
  3. Поки вариться квасоля, розрізаємо ребра на порційні шматочки по 1 ребру.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Кількість олії залежить від жирності реберець. Знадобиться 1-2 столові ложки.
  5. Обсмажуємо ребра близько 7 хвилин, до рум’яної скоринки.
  6. Обсмажені ребра додаємо до квасолі.
  7. Варимо ще 20-30 хвилин, до готовності квасолі.
  8. Гриби нарізаємо середніми шматочками.
  9. Цибулю і моркву очищаємо.
  10. Цибулю нарізаємо кубиками.
  11. Моркву натираємо на крупній тертці.
  12. У сковороді, де обсмажувалися ребра (в жирі, що залишився від реберець), обсмажуємо цибулю з морквою близько 7 хвилин, до м’якості.
  13. Додаємо на сковороду до овочів гриби.
  14. Обсмажуємо близько 8 хвилин, поки гриби не стануть м’якими й не випарується рідина. Потім прибираємо сковороду з вогню.
  15. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  16. Картоплю викладаємо в суп.
  17. Одночасно з картоплею додаємо обсмажені гриби з овочами й сіль.
  18. Варимо квасолевий суп зі свинячими ребрами й грибами на невеликому вогні ще 15 хвилин, до готовності картоплі. За пару хвилин до кінця приготування додаємо італійські трави й чорний перець.
  19. Квасолевий суп з грибами й обсмаженими ребрами знімаємо з вогню.
  20. Кріп промиваємо і дрібно нарізаємо.
  21. Розливаємо суп по порційних тарілках, додаємо подрібнений кріп і подаємо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний суп з грибами і ковбасками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close