Перші стравиСупи

Квасолевий суп з цвітною капустою і сухариками

Цей супчик готується з цвітної капусти з овочами без м’яса. Квасоля додасть супу ситність. Для пікантності додамо сухарики зі спеціями, які приготуємо самостійно.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 100 грамів
  • Квасоля біла 70 грамів (суха)
  • Перець болгарський 50 грамів
  • Картопля 1 штука (Вага очищеної – 80 грамів)
  • Морква 1 штука (Вага очищеної – 50 грамів)
  • Цибуля ріпчаста 50 грамів
  • Перець чилі свіжий 2 грами
  • Олія соняшникова 50 мілілітрів
  • Зелень петрушки 5 грамів (або за смаком)
  • Прованські трави 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,75 чайної ложки (або за смаком)
  • Вода 1 літр

Для сухариків:

  • Хліб білий 150 грамів
  • Оливкова олія 40 мілілітрів
  • Часник сушений 0,5 чайної ложки
  • Орегано 0,5 чайної ложки
  • Суміш мелених перців 0,5 чайної ложки
  • Паприка 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Картоплю і моркву очистимо.
  2. Квасолю замочимо на 8-12 годин (краще на ніч). Вранці злити воду, заллємо чистою водою і відварити протягом 1 години. Замість білої квасолі можна використовувати й іншу, але кожен вид квасолі вариться різний час, так що просто орієнтуємося на готовність плодів.
  3. Ріпчасту цибулю очистимо й наріжемо невеликими шматочками. Очищену моркву наріжемо дрібними кубиками.
  4. У каструлі з товстим дном розігріємо олію, викладемо цибулю з морквою й обсмажити хвилин 5.
  5. Очищену картоплю нарізати середніми шматочками.
  6. Болгарський перець очистимо від насіння і нарізаємо невеликими кубиками.
  7. Перець чилі подрібнити.
  8. Додамо картоплю і перець в каструлю до цибулі й моркви, Всипте прованські трави. Накриємо кришкою і протушкувати 10 хвилин.
  9. Тим часом розберемо цвітну капусту на невеликі суцвіття.
  10. Додамо в каструлю.
  11. Заллємо гарячою водою, покладемо сіль і залишимо варитися на 15 хвилин.
  12. Потім додамо варену квасолю, залишимо варитися суп ще на 5 хвилин і вимикаємо нагрівання.
  13. Для сухариків білий хліб наріжемо кубиками.
  14. У зручний посуд наллємо оливкову олію і додамо спеції — сушений часник, суміш перців, паприку й орегано. Перемішаємо. В цю суміш додаємо кубики хліба.
  15. Розігріємо суху сковороду, викладемо хлібні кубики. Сушимо на невеликому вогні 15-20 хвилин. (Можна відправити в духовку хвилин на 20).
  16. Нарізаємо зелень петрушки.
  17. Додаємо зелень в суп.
  18. Готовий суп розливаємо по тарілках, в кожну тарілку викладаємо трохи сухариків.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп із солодким перцем, сосисками і горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close