Перші стравиСупи

Курячий суп з сирними галушками

Наваристий і дуже ніжний суп з сирними галушками може стати одним з улюблених на вашому столі. Основу супу становить ароматний курячий бульйон. Така гаряча перша страва не може не привернути увагу охочих пообідати.

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • Курка (суповий набір) 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (65 грамів)
  • Сіль на смак
  • Зелень петрушки на смак
  • Цибуля зелена (стебло) 1 штука
  • Вода 2,5 літри

Для супу:

  • Картопля 3 штуки (260 грамів)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (60 грамів)
  • Морква 1 штука (60 грамів)
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Сіль на смак
  • Петрушка свіжа на смак
  • Бульйон 2 літри

Для галушок:

  • Сир 75 грамів
  • Борошно 30 грамів (3 чайні ложки з гіркою)
  • Сіль на смак

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистьте і розріжте на 4 частини.
  2. Курячий суповий набір вимийте і викладіть в каструлю. Додайте зелень петрушки, зелену цибулю, шматочки ріпчастої цибулі, всипте сіль і влийте воду.
  3. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і, знімаючи піну, варіть протягом 35 хвилин. Зніміть з вогню і процідіть бульйон.
  4. Куряче м’ясо зніміть з кісток і відкладіть в сторону, воно знадобиться пізніше. Все інше з бульйону нам не знадобиться.
  5. Тепер підготуйте продукти для приготування супу.
  6. Моркву очистьте і натріть на середній терці.
  7. У сковороді розігрійте олію і викладіть моркву.
  8. Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте кубиками. Додайте її в сковороду з морквою.
  9. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, перемішуючи.
  10. Проціджений бульйон поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Картоплю очистити, нарізати кубиками й викладіть в бульйон.
  11. Додайте в каструлю обсмажені овочі, доведіть до кипіння і варити протягом 15 хвилин.
  12. Відварене куряче м’ясо викладіть в каструлю.
  13. Приготуйте тісто для галушок.
  14. У миску викладіть сир і просійте борошно. Всипте сіль.
  15. Замісити м’яке, не липке тісто.
  16. Розділіть тісто на шматочки й скачайте з них тонкі ковбаски. Розріжте отримані ковбаски на маленькі шматочки — галушки.
  17. Додайте галушки в киплячий суп і варіть протягом 5-8 хвилин.
  18. Готові галушки спливуть на поверхню.
  19. Петрушку наріжте і додайте в каструлю. Доведіть курячий суп з сирними галушками до кипіння і зніміть з вогню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний суп з печерицями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close