Курячий суп з локшиною і йогуртом

Легкий, дієтичний курячий суп з йогуртом можна подати навіть до сніданку — такий він ніжний. Особливість цього простого й оригінального супу в тому, що в ньому немає звичної картоплі. Тільки шматочки курячого філе, локшина, яєчно-йогуртовий соус і свіжа зелень.
Інгредієнти:
- Філе куряче 250 грамів
- Йогурт (або кефір) 250 грамів
- Локшина 30 грамів
- Лимон 1/2 штуки
- Яйце 1 штука
- Борошно 15 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка свіжа 3 гілочки
- Вода 1,5 літра
Приготування:
- Воду в каструлі доведемо до кипіння.
- Очистимо цибулину. Відправимо цибулину і куряче філе в киплячу воду. Варити будемо до готовності філе, приблизно 20 хвилин.
- У мисочку розіб’ємо яйце і додамо борошно.
- Віночком збити масу до однорідності.
- Заллємо йогурт.
- Видавимо сік з половини лимона. Все перемішати віночком.
- Дістанемо з бульйону зварену цибулину і філе.
- Філе розберемо на дрібні шматочки виделкою.
- Шматочки філе викладемо знову в бульйон і поставимо знову на плиту, на середній вогонь.
- Після закипання бульйону, опустимо локшину і будемо варити відповідно до інструкції на упаковці до готовності.
- У йогуртову суміш додамо 4 столові ложки гарячого бульйону і розмішаємо.
- Дрібно порубати зелень петрушки.
- У майже готовий суп додамо йогуртову суміш, посічену зелень, сіль і чорний мелений перець.
- Залишимо варитися ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
- Розливаємо гарячий суп по тарілках і подаємо до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з нутом і фрикадельками, по-турецьки