Перші стравиСупи

Курячий суп з коренем селери, помідорами і сметаною

Пропонуємо вашій увазі простий і дуже смачний курячий суп з овочами та сметаною. Яскравий і насичений смак бульйону задаємо селерою, також додамо трохи часнику. Завдяки сметані блюдо набуває вершковий відтінок. Беріть рецепт на замітку, для різноманітності обіднього меню — це відмінний варіант.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 300 грамів
  • Картопля 250 грамів
  • Селера (корінь) 150 грамів
  • Помідор 150 грамів
  • Морква 70 грамів
  • Цибуля ріпчаста 50 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Сметана 3 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Лавровий лист 1-2 штуки
  • Кріп свіжий 5 грамів
  • Цибуля зелена 3 штуки
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. Для бульйону можна використовувати будь-яку частину курки за вашим бажанням (стегна, крила і т.д.)
  2. Картоплю, цибулю і моркву очистити.
  3. Куряче філе (або іншу частину птиці) нарізати середніми шматочками.
  4. У каструлю влити воду, перекласти нарізану курку і довести до кипіння. Зняти піну і варити 20 хвилин.
  5. Картоплю нарізати невеликими шматочками й перекласти в каструлю. Варити 10 хвилин.
  6. Корінь селери очистити.
  7. Нарізати моркву і селеру довільними шматочками.
  8. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  9. Помідори нарізати кубиками. Часник очистити й подрібнити на дрібній тертці.
  10. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, моркву і селеру й обсмажити, помішуючи, 2-3 хвилини.
  11. Додати в сковороду помідори й часник.
  12. Слідом додати до овочів сметану.
  13. Перемішати заправку і тушкувати 2-3 хвилини.
  14. Перекласти заправку в каструлю, всипати сіль і чорний мелений перець, додати лавровий лист. Варити суп 5 хвилин.
  15. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізати.
  16. В кінці приготування супу зняти пробу, відрегулювати на смак сіль і перець, додати зелень і перемішати.
  17. Вимкнути нагрівання і дати настоятися 5 хвилин.
  18. Розлити суп по тарілках і подавати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний суп з консервованим горошком і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close