Курячий суп з коренем селери, помідорами і сметаною

Пропонуємо вашій увазі простий і дуже смачний курячий суп з овочами та сметаною. Яскравий і насичений смак бульйону задаємо селерою, також додамо трохи часнику. Завдяки сметані блюдо набуває вершковий відтінок. Беріть рецепт на замітку, для різноманітності обіднього меню — це відмінний варіант.
Інгредієнти:
- Куряче філе 300 грамів
- Картопля 250 грамів
- Селера (корінь) 150 грамів
- Помідор 150 грамів
- Морква 70 грамів
- Цибуля ріпчаста 50 грамів
- Часник 2 зубчики
- Сметана 3 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Лавровий лист 1-2 штуки
- Кріп свіжий 5 грамів
- Цибуля зелена 3 штуки
- Вода 2 літри
Приготування:
- Для бульйону можна використовувати будь-яку частину курки за вашим бажанням (стегна, крила і т.д.)
- Картоплю, цибулю і моркву очистити.
- Куряче філе (або іншу частину птиці) нарізати середніми шматочками.
- У каструлю влити воду, перекласти нарізану курку і довести до кипіння. Зняти піну і варити 20 хвилин.
- Картоплю нарізати невеликими шматочками й перекласти в каструлю. Варити 10 хвилин.
- Корінь селери очистити.
- Нарізати моркву і селеру довільними шматочками.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками.
- Помідори нарізати кубиками. Часник очистити й подрібнити на дрібній тертці.
- У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, моркву і селеру й обсмажити, помішуючи, 2-3 хвилини.
- Додати в сковороду помідори й часник.
- Слідом додати до овочів сметану.
- Перемішати заправку і тушкувати 2-3 хвилини.
- Перекласти заправку в каструлю, всипати сіль і чорний мелений перець, додати лавровий лист. Варити суп 5 хвилин.
- Зелену цибулю і кріп дрібно нарізати.
- В кінці приготування супу зняти пробу, відрегулювати на смак сіль і перець, додати зелень і перемішати.
- Вимкнути нагрівання і дати настоятися 5 хвилин.
- Розлити суп по тарілках і подавати до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний суп з консервованим горошком і сиром