Перші стравиСупи

Курячий суп з кабачками і плавленим сиром

Пропоную пригостити своїх домашніх смачною першою стравою. Приготуємо курячий суп з кабачками й плавленим сиром. Спочатку приготуємо бульйон на курці. Для аромату використовуємо болгарський перець, для ніжного смаку – плавлений сир, а для ситності додамо картоплю і половинки обсмажених кабачків.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 270 грамів
  • Кабачок 300 грамів
  • Перець болгарський 140 грамів
  • Сир плавлений 100 грамів
  • Картопля 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 110 грамів
  • Морква 100 грамів
  • Лавровий лист 1-2 штуки
  • Зелень свіжа 20 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна 30 мілілітрів
  • Вода 1,5 літри

Приготування:

  1. Плавлений сир вибирайте хорошої якості, щоб він добре плавився.
  2. Із зелені я використовувала кріп і петрушку.
  3. Курячі грудки добре вимийте. За бажанням можна зняти шкіру. Опустіть куряче м’ясо в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть 1-2 хвилини на помірному вогні.
  4. Злийте перший бульйон, куряче м’ясо промийте і поверніть в каструлю. Влийте чисту холодну воду. Додайте лавровий лист і сіль. Доведіть до кипіння і варіть курку до готовності, приблизно 40-50 хвилин.
  5. Потім процідіть бульйон. Куряче філе остудіть.
  6. Картоплю очистьте і промийте. Наріжте невеликими кубиками. Опустіть картоплю в бульйон, доведіть до кипіння і варіть 8-10 хвилин на невеликому вогні.
  7. Болгарський перець очистьте і промийте. Наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю з супом. Доведіть до кипіння і проваріть 4-5 хвилин на невеликому вогні.
  8. Кабачок промийте та висушіть паперовим рушником. Розріжте навпіл по всій довжині, потім наріжте пів кругами, товщиною 4-5 мм. Для нарізання я використовувала рифлений ніж, щоб було красивіше. Можна нарізати звичайним ножем.
  9. Сковороду розігрійте і змастіть рослинною олією. Викладіть кабачки й обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін на великому вогні, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Кабачки повинні залишитися напівсирими й дійти в супі.
  10. Додайте обсмажені кабачки в суп. Доведіть до кипіння і варіть 4-5 хвилин на невеликому вогні.
  11. Цибулю і моркву очистьте і промийте. Наріжте невеликими кубиками.
  12. Розігрійте в сковороді рослинну олію й обсмажте 5-8 хвилин на невеликому вогні, до м’якості.
  13. Обсмажені овочі перекладіть в суп. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  14. Плавлений сир натріть на крупній тертці.
  15. Остигле куряче м’ясо розділіть на шматочки. Додайте обидва інгредієнти в суп. На смак приправити сіллю і меленим чорним перцем. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 8-10 хвилин на маленькому вогні.
  16. Промийте та висушіть зелень. Дрібно наріжте і додайте в суп. Перемішайте. Дайте закипіти й відключіть вогонь. Накрийте кришкою і залиште настоятися 15-20 хвилин.
  17. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп з сирними галушками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close