Перші стравиСупи

Курячий суп з домашньою локшиною і солодким перцем

Апетитний, ситний і дуже смачний обід для всієї сім’ї — курячий суп з домашньою локшиною і солодким перцем. Супчик виходить насиченим і ароматним, а домашня локшина — пружною, що не розварюється і дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • Курка (будь-яка частина) 400 грамів
  • Перець болгарський червоний 100 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 180 грамів (2 штуки)
  • Морква 100 грамів (1 штука)
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець чорний горошком 6 штук
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень (для подачі) кілька гілочок
  • Вода 2,5 літри

Для локшини:

  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 200 грамів (1,5 склянки об’ємом 200 мл)
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Змішуємо в мисці 2 яйця, сіль, борошно і вимішуємо тісто щільне.
  2. Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
  3. Куряче м’ясо в каструлі заливаємо водою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і знімаємо піну.
  4. Додаємо в бульйон сіль за смаком.
  5. Очищаємо і додаємо цілу цибулину, лавровий лист і чорний перець горошком. Варимо на середньому вогні 30 хвилин.
  6. Виймаємо тісто з холодильника. Присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт товщиною, приблизно, 1 мм. Залишаємо пласт тіста на столі на 10 хвилин, щоб тісто підсохло.
  7. Потім звертаємо тісто в рулет і нарізаємо локшину шириною, приблизно, 2-3 мм.
  8. Добре струшуємо локшину і залишаємо на столі сохнути, приблизно на 20 хвилин. Цей пункт важливий, не пропускайте його. Локшина повинна підсохнути, щоб при варінні в супі зберегла свою форму.
  9. Очищаємо моркву і решту цибулі. Солодкий перець очищаємо від насіння.
  10. Нарізаємо моркву, цибулю і перець тонкою соломкою.
  11. Розігріваємо в сковороді рослинну олію і пасеруємо цибулю, моркву і перець до м’якості, приблизно 3-4 хвилини.
  12. Викладаємо пасеровані овочі в суп і варимо 15 хвилин.
  13. Дістаємо з каструлі куряче м’ясо.
  14. Відокремлюємо м’ясо від кістки, нарізаємо шматочками й розкладаємо по тарілках.
  15. Закладаємо в суп підсохлу локшину.
  16. Перемішуємо локшину в каструлі й варимо суп з домашньою локшиною і солодким перцем не більше 2 хвилин.
  17. По тарілках розкладаємо куряче м’ясо і локшину з овочами, а потім додаємо бульйон і посипаємо зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з броколі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close