Курячий суп з домашньою локшиною і солодким перцем

Апетитний, ситний і дуже смачний обід для всієї сім’ї — курячий суп з домашньою локшиною і солодким перцем. Супчик виходить насиченим і ароматним, а домашня локшина — пружною, що не розварюється і дуже ніжною.
Інгредієнти:
- Курка (будь-яка частина) 400 грамів
- Перець болгарський червоний 100 грамів (1 штука)
- Цибуля ріпчаста 180 грамів (2 штуки)
- Морква 100 грамів (1 штука)
- Олія рослинна 3 столові ложки
- Лавровий лист 2 штуки
- Перець чорний горошком 6 штук
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень (для подачі) кілька гілочок
- Вода 2,5 літри
Для локшини:
- Яйця 2 штуки
- Борошно 200 грамів (1,5 склянки об’ємом 200 мл)
- Сіль 1 щіпка
Приготування:
- Змішуємо в мисці 2 яйця, сіль, борошно і вимішуємо тісто щільне.
- Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Куряче м’ясо в каструлі заливаємо водою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і знімаємо піну.
- Додаємо в бульйон сіль за смаком.
- Очищаємо і додаємо цілу цибулину, лавровий лист і чорний перець горошком. Варимо на середньому вогні 30 хвилин.
- Виймаємо тісто з холодильника. Присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт товщиною, приблизно, 1 мм. Залишаємо пласт тіста на столі на 10 хвилин, щоб тісто підсохло.
- Потім звертаємо тісто в рулет і нарізаємо локшину шириною, приблизно, 2-3 мм.
- Добре струшуємо локшину і залишаємо на столі сохнути, приблизно на 20 хвилин. Цей пункт важливий, не пропускайте його. Локшина повинна підсохнути, щоб при варінні в супі зберегла свою форму.
- Очищаємо моркву і решту цибулі. Солодкий перець очищаємо від насіння.
- Нарізаємо моркву, цибулю і перець тонкою соломкою.
- Розігріваємо в сковороді рослинну олію і пасеруємо цибулю, моркву і перець до м’якості, приблизно 3-4 хвилини.
- Викладаємо пасеровані овочі в суп і варимо 15 хвилин.
- Дістаємо з каструлі куряче м’ясо.
- Відокремлюємо м’ясо від кістки, нарізаємо шматочками й розкладаємо по тарілках.
- Закладаємо в суп підсохлу локшину.
- Перемішуємо локшину в каструлі й варимо суп з домашньою локшиною і солодким перцем не більше 2 хвилин.
- По тарілках розкладаємо куряче м’ясо і локшину з овочами, а потім додаємо бульйон і посипаємо зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з броколі