Курячий бульйон з яйцем

Бульйон з яйцем ви зможете створити на кухні за 1,5 години.
На основі бульйону можна приготувати безліч смачних і соковитих страв, супів, борщ або ж просто подати його як самостійну страву з грінками, тостами, сухариками та зеленню.
Інгредієнти:
- Курка 1 кілограм
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Лавровий лист 3 штуки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Курячі яйця 1 штука
- Вода 4 літри
Приготування:
- Підготуйте продукти. Використовувати тільки домашню птицю – на її основі бульйон виходить золотистим, наваристим, корисним і поживним. Бройлерні птиці годяться для запікання і смаження – в них більше маси, ніж жиру. Намагайтеся купувати птицю у перевірених постачальників, тому, що багато продавців натирають тушки забороненими препаратами, щоб вони довше залишалися свіжими.
- Очистити овочі від шкірки й промити. Нарізати великими шматками: цибуля – четвертинками, морква – шайбами. Найкраще варити домашню птицю в мультиварці або скороварці, тому, що вона вимагає тривалої термічної обробки – не менше 1,5 годин! Промити тушку курки в воді, викласти в чашу або казан, додати овочеві нарізки й лаврове листя. Перець горошком намагатися не використовувати.
- Всипати сіль і мелений чорний перець за смаком. Зелень не додавати взагалі! Якщо ви додасте зелень перед варінням, то бульйон забарвиться в зелений колір, а вам необхідно отримати яскраво-жовтий, золотистий. Зелень додається в тарілки при подачі й ніяк інакше. Залити в місткість воду. Якщо чаша мультиварки місткістю 5 л, то залити 4 л, тому, що рідина буде кипіти. Рекомендую заливати води більше – бульйон після охолодження можна заморозити в контейнерах.
- Відварити домашню птицю з овочами протягом 1,5 годин, обов’язково зняти піну шумівкою, намагаючись не злити розтоплений жир. Як тільки блюдо буде готово, витягти відварену тушку курки з місткості й розібрати на частини, давши трохи охолонути.
- Бульйон ополоником розлити в тарілки. Заздалегідь відварити куряче яйце круто протягом 10-12 хвилин, остудити, очистити й промити. Якщо піна не була знята і бульйон вийшов каламутним, процідити його через марлевий шар.
- Розрізати яйце навпіл і помістити в тарілки, прикрасити свіжою зеленню кропу, петрушки або зеленої цибулі, часнику. Бульйон, ще рекомендую залити в контейнери з очищеним відварним курячим м’ясом і заморозити, якщо не плануєте з’їсти в найближчому майбутньому. Така заготівля надзвичайно полегшує приготування перших страв – її досить розморозити в каструлі або казані й зварити суп з овочами протягом 10-15 хвилин або ж приготувати другу страву.
Бульйон з яйцем – це не тільки смачне, але і корисне блюдо, яке рекомендують для відновлення сил після хвороб, для зміцнення імунітету дітей і т.д.
Смачного!