Крем-супПерші страви

Крем-суп з гарбуза сквош з сальсою

З настанням літньої пори всім нам хочеться чогось легкого і пікантного. Крем-суп з гарбуза сквош з сальсою з томатів і кукурудзи може стати відмінним рішенням. Від приємного аромату і ніжного смаку настільки незвичайної першої страви не відмовляться навіть діти.

Готується таке блюдо в лічені секунди, що дуже зручно при нестачі часу.

Інгредієнти:

  • Гарбуз сквош 750 грамів
  • Консервована або свіжа кукурудза 350 грамів
  • Курячий бульйон 600 мілілітрів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Цибуля 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Болгарський перець 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Кмин 1 чайна ложка
  • Коріандр 1 чайна ложка
  • Лайм 1 штука
  • Помідори 2 штуки
  • Кінза ½ пучка
  • Сир «Фета» 60 грамів

Приготування:

  1. Овочі ретельно промити під водою. Нарізати кубиками цибулю і болгарський перець. Розігріти сковороду і скропити її поверхню оливковою олією. Висипати в сковороду овочі й обсмажити їх протягом 5-7 хвилин до стану напівпрозорості.
  2. На обробній дошці нарубати дрібними кубиками гарбуз сквош. Висипати в сковороду нарізаний гарбуз, додати туди ж кукурудзу, кмин, коріандр, часник і сіль.
  3. Додати курячий бульйон і довести суміш до кипіння. після цього зменшити вогонь на мале значення. Залишити масу на плиті до тих пір, поки не стане м’яким гарбуз. На це буде потрібно приблизно 30 хвилин.
  4. Приступити до приготування сальси. Нарізати кубиками томати й цибулину. Дрібно нарубати кінзу і натерти на крупній тертці сир. Всі інгредієнти змішати в підготовленій місткості, крім сиру. Додати до них кукурудзу і ще раз гарненько все перемішати.
  5. Зняти з плити сковороду з майбутнім супом. Пересипати її вміст в чашу блендера. Перебити вміст до однорідного стану. Видавити з лайма сік і додати його в суп.
  6. Підготувати тарілки для презентації. Вилити в них крем-суп з гарбуза. Посипати вміст тарілки сальсою і натертим сиром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп пюре з молодих кабачків з вершками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close