Крем-суп з білих грибів

Мірпуа – традиційна овочева суміш з французької кухні, в неї входить ріпчаста цибуля, селера і морква. За однією з версій назву приправа отримала в честь Шарля-П’єра-Гастона Франсуа де Леві Мірпуа, аристократа і фельдмаршала.
Інгредієнти:
- Гриби білі 400 грамів
- Бульйон курячий 350 мілілітрів
- Вершки 250 мілілітрів
- Гриби білі сушені 15 грамів
- Картопля 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Борошно 3 столові ложки
- Масло вершкове 2 столові ложки
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Приправа овочева (Мірпуа) 1 столова ложка
- Чебрець 1 щіпка
- Зелень за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- Свіжі білі гриби вимити, два залишити для прикраси блюда.
- Ніжки відокремити від капелюшків, крупно порубати.
- Капелюшки тонко нарізати.
- Ніжки викласти в каструлю з водою, відварити, при готовності додати Мірпуа, чебрець і часник.
- Пластинки капелюшків обсмажити на оливковій олії протягом п’ятнадцяти хвилин, посолити за смаком.
- Отриману рідину додати в бульйон.
- За десять хвилин до готовності грибного супу перекласти в нього засмажку, чебрець і часник видалити.
- Розтопити вершкове масло, всипати борошно, смажити на тихому вогні три хвилини.
- Влити склянку грибного бульйону, прогрівати сім хвилин, помішувати.
- Суп і заправку з борошном перелити в блендер, збити до однорідного стану, повернути в каструлю, довести до кипіння.
- Сіль і перець – за смаком, влити вершки.
- Зняти з вогню.
- Залишені гриби тонко нарізати, обсмажити й прикрасити суп в тарілках.
Порада
У суп також можна додати картоплю, страва стане густіша, насиченіша, калорійніша.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний крем-суп з броколі