Перші стравиРозсольник

Класичний розсольник з рисом і нирками

Субпродукти відмінно відтіняють кислинку огірків. Ще такий варіант розсольнику називають московським.

Інгредієнти:

  • Яловичих або свинячих нирок 500 грамів
  • Соди 2 чайні ложки
  • Оцту 9% 2 столові ложки
  • Води 2 ¹/₂ літри
  • Картоплі 3 штуки
  • Цибулина 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Рису 3 столові ложки
  • Вершкового масла 30 грамів
  • Солоних огірка 3 штуки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • Зелень – для подачі

Приготування:

  1. Зніміть плівки з нирок і розріжте кожну на три-чотири частини. Зазвичай, щоб позбутися специфічного смаку, нирки кілька годин вимочують в холодній воді й довго відварюють. Але процес можна прискорити.
  2. Для цього посипте підготовлені нирки содою. Через десять хвилин полийте оцтом. Ще через десять хвилин гарненько промийте нирки оцтом, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Потім злийте воду, промийте нирки, налийте свіжу воду і варіть під кришкою ще 30-40 хвилин.
  3. В цей час промийте рис, очистіть і наріжте кубиками овочі. Цибулю з морквою обсмажте на вершковому маслі. Трохи посоліть і поперчіть. При бажанні в зажарку можна додати столову ложку томатної пасти.
    Виловите й остудіть нирки. Закиньте в суп картоплю і рис, а через 15 хвилин – обсмажені цибулю і моркву.
  4. Нирки й огірки теж наріжте кубиками й відправте в бульйон. Киньте лавровий лист і спробуйте на сіль. При необхідності досоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть ще 10-15 хвилин.
  5. Подавайте зі сметаною і зеленню.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close