Класична окрошка на квасі з ковбасою

Всіма улюблена, особливо в спеку, як же вона хороша!
Море рецептів, у кожного є свій, найулюбленіший. Я віддаю перевагу швидше класиці – на квасі, тому нарізаю всі інгредієнти й ставлю миску в холодильник. Кожен вже порційно додає собі сіль і заправку. Вона може бути різною: – кефір, сироватка, тан, айран, мінералка, вода й оцет .., додають гірчицю, хрін, сметану, майонез … Хто що любить, примудряються навіть додати майонез і з’їсти як салат, схоже на ” Олів’є “! Можна запросто догодити всім, та й готується всесезонно.
Інгредієнти:
- Картопля 4 штуки
- Яйця 4 штуки
- Огірки 1 штука
- Зелений горошок 400 грамів
- Редис 5 штук
- Варена ковбаса 300 грамів
- Зелень 40 грамів
- Сіль за смаком
- Квас 1 літр
Приготування:
- Підготувати продукти. Картоплю відварити будь-яким способом. Яйця відварити на круто, хвилин 12, дати охолонути.
- Добре промити зелень, обсушити, нарізати дрібно. Злегка посолити й пом’яти товкачем, щоб вона стала м’якою і виділила сік і аромат. Нарізати картоплю, ковбасу, огірок, яйця приблизно однаковим кубиком. Редиску я ріжу дрібніше.
- У великій мисці змішати всю нарізку, зелень, зелений горошок. Сіль більше не додаю. Накрити кришкою і прибрати в холодильник, зберігатися може два дні, а може і довше, але у нас з’їдають.
- Порційно кладу заготовку окрошки, а далі кожен до смаку додає, що йому на цей момент більше хочеться, будь-який з варіантів буде смачним.
Смачного!