Картопляний суп з перловкою і копченими реберцями

Приготуйте цей смачний картопляний суп з перловкою і копченими свинячими ребрами. Суп виходить ситним і з чудовим ароматом копченостей.
Інгредієнти:
- Ребра свинячі копчені 200 грамів
- Крупа перлова 50 грамів
- Картопля 250 грамів
- Цибуля ріпчаста 40 грамів
- Морква 70 грамів
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Масло вершкове 10 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень свіжа за смаком
- Сметана (для подачі, за бажанням) за смаком
- Вода 2 літри
Приготування:
- Перлову крупу промийте і замочіть в холодній воді на 4 години.
- Копчені ребра ретельно вимийте і розріжте на окремі сегменти. Покладіть ребра в каструлю.
- Злийте воду з перлової крупи й ще раз промийте. Додайте в каструлю з ребрами.
- Влийте в каструлю воду, посоліть і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні протягом 1 години.
- Цибулю очистьте і дрібно наріжте. У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і додайте вершкове масло.
- Очистьте моркву і натріть на крупній тертці. Додайте в сковороду з цибулею.
- Обсмажте овочі на середньому вогні до готовності, приблизно 7-10 хвилин.
- Картоплю очистьте і наріжте брусочками.
- З каструлі вийміть ребра, очистьте м’ясо від кісток і наріжте довільними шматочками.
- Додайте картоплю і м’ясо в каструлю з перловкою, закрийте кришкою. Варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин.
- Додайте обсмажені овочі й варіть ще 5 хвилин.
- Зелень дрібно наріжте. Додайте в каструлю з супом зелень і чорний мелений перець.
- Зніміть з вогню і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
- Картопляний суп з перловкою і копченостями готовий.
- Розлийте по тарілках і подавайте.
- За бажанням в суп можна додати сметану.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Вершковий суп з куркою, ковбасою і вермішеллю