Перші стравиСупи

Картопляний суп на курячому бульйоні

Картопляний суп на курячому бульйоні це один з найпростіших в приготуванні, але водночас корисних, ситних і смачних супів. Щоб бульйон для цього супу вийшов більш насиченим, найкраще взяти цілу курку, але якщо ви хочете, щоб суп вийшов більш дієтичним і менш жирним, можна використовувати в його приготуванні тільки гомілки, стегна або навіть курячі кістки.

Інгредієнти:

  • Курка 1 штука
  • Вода 3 літри
  • Харчова сіль 3 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Картопля 6 штук
  • Соняшникова олія 1 столова ложка
  • Кріп за смаком
    Лавровий лист за смаком

Приготування:

  1. Спочатку промиваємо курку під прохолодною водою і кладемо її в глибоку каструлю. Заливаємо трьома літрами холодної води, додаємо сіль і ставимо варити, час від часу знімаючи з бульйону піну.
  2. Коли піна перестане накопичуватися, кладемо в бульйон очищену моркву і помиту цибулину в лушпинні. Також додаємо стебла кропу і лавровий лист. Варимо курку до готовності.
  3. Поки курка вариться, чистимо і ріжемо картоплю кубиками. Також, кубиками нарізаємо другу цибулину. Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії до світло золотистого кольору. Коли курка буде готова, дістаємо її разом з морквою з бульйону і даємо трохи охолонути.
  4. Варену цибулину, кріп і лаврове листя викидаємо. Бульйон проціджуємо і заливаємо ним кубики картоплі. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння.
  5. Варену моркву ріжемо кубиками. Нарізаємо куряче м’ясо. Не обов’язково додавати в суп все куряче м’ясо, можна використовувати тільки частину. У бульйон з готовою картоплею кладемо обсмажену цибулю, моркву і м’ясо курки. Ще раз доводимо до кипіння.
  6. Як тільки суп закипить, можна знімати його з вогню. Окремо можна зварити для супу вермішель або подавати суп з грінками або сухариками, а також зі свіжою зеленню.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close