Картопляно-квасолевий суп з курячою печінкою

Суп з консервованою квасолею і курячою печінкою готується дуже швидко. Такий супчик виручить, коли часу для приготування обіду дуже мало. Рецепт цікавий тим, що ріпчаста цибуля не додається в суп нарізаною й обсмаженою, а вариться цілою. Це підійде тим, хто не дуже любить, щоб цибуля попадалась в супі.
Інгредієнти:
- Печінка куряча 400 грамів
- Картопля 400 грамів
- Квасоля консервована 1 банка (350 грамів без рідини)
- Цибуля ріпчаста 100 грамів
- Морква 100 грамів
- Масло вершкове 40 грамів
- Олія рослинна 15 мілілітрів (1 столова ложка)
- Гвоздика запашна 1-2 штуки (або 1 щіпка меленої)
- Перець запашний горошок 5-7 штук
- Сіль за смаком
- Кріп свіжий 15-20 грамів
- Вода 2,1 літра
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти. Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння.
- Поки закипає вода, моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- У сковороді розігріваємо рослинну олію і вершкове масло і викладаємо моркву.
- Обсмажуємо моркву на середньому вогні близько 7 хвилин до золотистого кольору.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками.
- Печінку промиваємо, обрізаємо жилки й нарізаємо середніми шматочками.
- Очищаємо ріпчасту цибулю.
- У киплячу воду кладемо картоплю, очищену цілу ріпчасту цибулю, гвоздику і запашний перець.
- Також додаємо в каструлю обсмажену моркву і доводимо до кипіння.
- Як тільки суп закипить, кладемо печінку і варимо суп на невеликому вогні 15 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування додаємо сіль.
- З квасолі зливаємо рідину і промиваємо квасолю.
- Кладемо квасолю в суп і варимо ще 2-3 хвилини.
- Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.
- Дрібно нарізаємо зелень кропу.
- Готовий суп розливаємо по тарілках.
- У кожну порцію додаємо подрібнений кріп.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп з шинкою, горошком і плавленим сиром