Іспанський гаспачо з сальсою і крутонами

У цій страві об’єднуються кулінарні традиції Іспанії та Мексики. Такий суп сподобається любителям гострих і пряних страв. А якщо його потримати ніч в холодильнику, то гаспачо стане ще смачніше.
Інгредієнти:
- Помідори 950 грамів
- Вода 500 мілілітрів
- Хліб білий 120 грамів
- Огірки 1 штука
- Перець болгарський червоний 1 штука
- Олія оливкова 35 мілілітрів
- лимонний сік 30 мілілітрів
- сік лайма 30 мілілітрів
- Лід 8 кубиків
- Соус Табаско 5 крапель
- Часник 2 зубчики
- Базилік 15 листків
- Перець чилі
- Перець чорний мелений
- Сіль
Для крутонів:
- Олія оливкова 150 мілілітрів
- Хліб білий (без кірок) 120 грамів
- Часник 1 зубчик
Для сальси:
- Авокадо 1 штука
- Огірки 2.5 см
- Перець чилі ½ штуки
- Лимонний сік 5 мілілітрів
Приготування:
- Замочити на 5 хвилин хліб.
- Помідори облити окропом, очистити шкірку, видалити насіння, подрібнити.
- Огірки почистити, розрізати, видалити насіння, порубати на шматочки.
- Скласти все в блендер, додати шматочки болгарського перцю, сік, чилі, табаско і воду.
- Збити суміш, але повинні залишитися невеликі тверді шматочки.
- Приправити сіллю, перемішати прибрати на 3 години в холодильник.
- Для крутонів натерти шматки хліба часником, порізати на кубики, скласти в контейнер з олією, потрясти, щоб всі вони просочилися.
- Обсмажити на сковороді до красивого золотистого кольору.
- Для сальси авокадо порізати на шматочки, скропити соком, щоб плід не потемнів.
- Перемішати його з огірком і чилі.
- Дістати овочеву суміш з холодильника, розлити іспанський гаспачо з сальсою і крутонами по тарілках.
- Додати в кожну крихту льоду, сальсу, посипати рубаним базиліком, покласти крутони.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Французький суп з червоною цибулею