БорщіПерші страви

Холодний борщ зі щавлем і квасом

Сьогодні приготуємо оригінальний варіант швидкого літнього холодного борщу. За основу борщу використовуємо буряковий сік і квас – дуже смачне поєднання. Також знадобиться картопля, варений буряк і листя щавлю. Для різноманітності літнього раціону таке блюдо – просто знахідка. Готуйте з задоволенням!

Інгредієнти:

  • Буряк 600-700 грамів (4-5 штук)
  • Картопля 150 грамів
  • Щавель 30 грамів
  • Листя буряка (бадилля) 1 листик
  • Гірчиця столова 1 чайна ложка
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Квас хлібний 200 мілілітрів

Приготування:

  1. Картоплю і два невеликі буряки вимити.
  2. Викласти овочі в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити до готовності. Оскільки овочі молоді, картоплі знадобиться 15 хвилин, а буряк буде готовий через 35-40 хвилин.
  3. Потім відварені овочі трохи остудити.
  4. Сирий буряк, що залишився очистити й пропустити через соковижималку. Отриманий буряковий сік влити в миску. Відміряти обсяг – нам потрібно 200 мілілітрів.
  5. Влити до бурякового соку 200 мілілітрів хлібного квасу.
  6. Перемішати.
  7. Перелити отриману заправку в графин (або банку) і прибрати в холодильник.
  8. Варену картоплю очистити й нарізати великими шматочками.
  9. Буряк очистити й також нарізати крупно.
  10. Листя щавлю і буряка промити й нарізати довільно, але не сильно дрібно.
  11. Всі підготовлені інгредієнти скласти в тарілку, додати гірчицю, всипати сіль і чорний мелений перець на смак.
  12. Влити в тарілку остиглу заправку.
  13. Зняти пробу, відрегулювати смак і густоту і подавати холодний борщ до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вегетаріанський борщ з квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close