Холодний борщ зі щавлем і квасом

Сьогодні приготуємо оригінальний варіант швидкого літнього холодного борщу. За основу борщу використовуємо буряковий сік і квас – дуже смачне поєднання. Також знадобиться картопля, варений буряк і листя щавлю. Для різноманітності літнього раціону таке блюдо – просто знахідка. Готуйте з задоволенням!
Інгредієнти:
- Буряк 600-700 грамів (4-5 штук)
- Картопля 150 грамів
- Щавель 30 грамів
- Листя буряка (бадилля) 1 листик
- Гірчиця столова 1 чайна ложка
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Квас хлібний 200 мілілітрів
Приготування:
- Картоплю і два невеликі буряки вимити.
- Викласти овочі в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити до готовності. Оскільки овочі молоді, картоплі знадобиться 15 хвилин, а буряк буде готовий через 35-40 хвилин.
- Потім відварені овочі трохи остудити.
- Сирий буряк, що залишився очистити й пропустити через соковижималку. Отриманий буряковий сік влити в миску. Відміряти обсяг – нам потрібно 200 мілілітрів.
- Влити до бурякового соку 200 мілілітрів хлібного квасу.
- Перемішати.
- Перелити отриману заправку в графин (або банку) і прибрати в холодильник.
- Варену картоплю очистити й нарізати великими шматочками.
- Буряк очистити й також нарізати крупно.
- Листя щавлю і буряка промити й нарізати довільно, але не сильно дрібно.
- Всі підготовлені інгредієнти скласти в тарілку, додати гірчицю, всипати сіль і чорний мелений перець на смак.
- Влити в тарілку остиглу заправку.
- Зняти пробу, відрегулювати смак і густоту і подавати холодний борщ до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Вегетаріанський борщ з квасолею