Перші стравиХарчо

Суп харчо з курки – готуємо як в Грузії

Суп харчо з курки є споконвічно грузинською стравою. Назва страви перекладається як «суп з яловичини». Насправді ж допустимо готувати його з різних сортів м’яса. Харчо в Грузії вважається самим наваристим і смачним, його варять спеціально з додаванням багатьох спецій для того щоб підкреслити смак курки. Якщо таке блюдо готують там де є маленькі діти, намагаються не додавати гіркий перець. Решта приправ залишаються незмінними, адже саме завдяки травам і приправам грузинська кухня славиться в усьому світі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 грамів або невелика курка 1 тушка
  • Рису 150-200 грамів
  • Велика цибуля 1 штука
  • Часнику 3-4 зубчики
  • Чорносливу 3-4 штуки
  • Один гіркий перець бажано червоного кольору
  • Томатного пюре 90-100 грамів
  • Олії 3-4 столових ложки
  • Приправи хмелі-сунелі 1 столова ложка
  • Соус ткемалі 2-3 столових ложки
  • Води 3,5- 4 літри
  • Половина пучка свіжої кінзи
  • Сіль і чорний запашний перець за смаком, також можна застосовувати кілька гвоздик, шафран і корицю

Приготування:

  1. На великий вогонь поставити каструлю з водою, в неї покласти курку (бажано попередньо прибрати весь жир з курки й зняти шкіру) або куряче філе.
  2. Ставимо сковороду на сильний вогонь, наливаємо олію. Поки вона нагрівається, необхідно нарізати дрібно цибулю, часник, гіркий перець, чорнослив. Як тільки масло нагрілося викласти на сковороду цибулю. Як тільки вона набуде злегка золотистий колір, додати гіркий перець, чорнослив, томатну пасту, приправи й зелень.
  3. Як тільки суміш просочиться соками, додати часник і потримати на великому вогні близько 2-3 хвилин. Як тільки курка приготується необхідно її розібрати від кісток.
  4. Бульйон процідити й прибрати жир.
  5. Потім готовим бульйоном залити рис, додати шматочки курки, довести до кипіння, як тільки харчо з курки закипить, додати зажарку і залишити закипати.
  6. Після того як суп закипить його необхідно протримати на великому вогні 2-3 хвилини, постійно помішуючи, додати сіль і запашний перець.
  7. Після того як харчо закипіло, і пройшло 2-3 хвилини, потрібно його вимкнути й відставити настоюватися протягом 20 – 25 хвилин.

Виявляється, знаючи як приготувати харчо з курки, блюдо здається вже не таким складним у виконанні. Перед подачею на стіл суп, як правило, посипають дрібно нарізаною зеленню кінзи або майорану. Часто жителі різних районів Грузії додають різні приправи замість кінзи, вони можуть використовувати шафран або розмарин.

Як би там не було, харчо є найулюбленішим блюдом всіх грузинів і не тільки, тому, що воно містить в собі всі найнеобхідніші й поживні приправи й трави. Курка насичує організм білками, при цьому є виключно дієтичним продуктом.

Трави й прянощі допомагають посилити смак супу і роблять його незабутнім і колоритним. Існує думка, що саме завдяки вживанню харчо, багато горян досягають поважного віку в 100 років в доброму здоров’ї і ясному розумі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close