Перші стравиХарчо

Харчо з яловичиною

Харчо з яловичиною – це національний грузинський суп – густий, апетитний і досить гострий.

Інгредієнти:

  • Яловичина 500 грамів
  • Вода 2.5 літри
  • Рис 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Часник 5 зубчиків
  • Помідор 1 штука
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Аджика 1 чайна ложка
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Харчова сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком

Приготування:

  1. Для його приготування спочатку зваримо м’ясний бульйон. Для цього шматок яловичини промиваємо під холодною водою, перекладаємо його в каструлю і заливаємо двома літрами свіжої води.
  2. Додаємо дві чайні ложки солі, за смаком можна покласти в воду два – три лаврових листки, чорний і запашний перець горошок. Також можна додати гілочки петрушки, кропу і кінзи. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, періодично знімаючи з бульйону накип. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо м’ясо до готовності, приблизно годину.
  3. Поки м’ясо вариться, приготуємо заправку для харчо. Дві цибулини чистимо від лушпиння і крупно нарізаємо півкільцями або чверть – кільцями. Очищені від лушпиння п’ять зубчиків часнику нарізаємо шматочками. Помідор ріжемо на кубики середнього розміру.
  4. У гарячу соняшникову олію викладаємо нарізану цибулю й обсмажуємо її, поки цибуля не стане м’якою. Додаємо в сковорідку до цибулі зубчики часнику і смажимо разом, помішуючи, ще пару хвилин. Кладемо в сковорідку кубики помідорів, перемішуємо і смажимо ще близько хвилини, постійно перемішуючи.
  5. Додаємо до обсмажених овочів томатну пасту і гостру аджику. Аджику можна замінити соусом ткемалі. За смаком додаємо червоний мелений перець. Знову все перемішуємо, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Заправка готова.
  6. Рис промиваємо кілька разів в холодній воді до тих пір, поки вода не стане прозорою. Коли м’ясо звариться, дістаємо його з бульйону, лавровий лист і перець викидаємо. Сам бульйон проціджуємо через дрібне сито і заливаємо гарячим бульйоном рис. Знову доводимо до кипіння на сильному вогні й варимо рис до м’якості. Охолоджене м’ясо нарізаємо на досить великі шматочки. Перекладаємо шматки м’яса в бульйон з рисом.
  7. Потім перекладаємо в бульйон заправку для харчо. Доливаємо в каструлю води майже до верху, за потреби солимо і доводимо суп до кипіння. Як тільки суп закипить, прибираємо його з вогню.
  8. Харчо найкраще подавати гарячим, зі свіжим часником і великою кількістю свіжої зелені.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close