Перші стравиХарчо

Харчо з куркою

Харчо з куркою – це наваристий, ситний і дуже смачний суп з грузинської кухні. Традиційно харчо готують з яловичини, але також допустимо зварити його з курки. Завдяки часнику і червоному меленому перцю це блюдо виходить досить гострим, а свіжа зелень надає супу аромат.

Інгредієнти:

  • Курка 1 штука
  • Вода 3 літри
  • Рис 1 склянка
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 6 зубчиків
  • Цибуля зелена 0.5 пучка
  • Кріп 0.5 пучка
  • Петрушка 0.5 пучка
  • Кінза 0.5 пучка
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Харчова сіль 3 чайні ложки
  • Соняшникова олія 20 мілілітрів
  • Перець червоний мелений 1 чайна ложка
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком

Приготування:

  1. Щоб зварити харчо з куркою, спочатку приготуємо саму курку. Заливаємо в каструлю холодну воду і кладемо в неї промиту тушку курки. Можна використовувати не цілу курку, а курячі стегенця. Додаємо в воду пару чайних ложок солі й ставимо каструлю на сильний вогонь. Поки курка вариться, знімаємо з бульйону накип.
  2. Коли перестане з’являтися накип, додаємо в бульйон кілька горошин чорного перцю, лавровий лист і стебла зелені. Доварюємо курку до повної готовності.
  3. При необхідності перебираємо рис промиваємо його в холодній воді три – чотири рази, поки вода не буде прозорою. З готового бульйону виймаємо курку і залишаємо її холонути. Проціджуємо бульйон через подвійний шар марлі або дрібне сито. У гарячий бульйон кладемо рис і ставимо його варитися на середньому вогні, поки зернятка рису не стануть м’якими.
  4. Поки рис вариться, підготуємо заправку для харчо. Моркву нарізаємо тонкими брусочками. Можна натерти її на терці для корейської моркви. Цибулю крупно ріжемо півкільцями або на чверті кілець. Чотири зубчики часнику нарізаємо досить великими шматками.
  5. Наливаємо в сковороду олію, нагріваємо і кладемо в олію моркву. Обсмажуємо, помішуючи, хвилини дві – три. Потім додаємо до моркви цибулю й обсмажуємо разом ще пару хвилин. Кладемо до обсмаженої цибулі й моркви нарізаний часник, перемішуємо, обсмажуємо ще близько хвилини. В кінці додаємо в сковорідку томатну пасту, розмішуємо, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
  6. Охолоджене куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільними шматочками, великими або маленькими – на свій смак. У бульйон з відвареним рисом перекладаємо заправку з овочів. Потім додаємо шматочки курки. Додаємо в суп червоний мелений перець і хмелі – сунелі. Перемішуємо суп, якщо бульйону трохи, доливаємо гарячу кип’ячену воду і доводимо ще раз до кипіння.
  7. Нарізаємо зелену цибулю, петрушку, кріп і кінзу. Додаємо до зелені пропущені через прес зубчики часнику, що залишились і перемішуємо.
  8. Харчо з куркою готовий. Подаємо його гарячим, зелень з часником додаємо в тарілку за смаком.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close