Грибний суп з квасолею

Як же смачно і просто! Пісний суп з печерицями та консервованою квасолею виходить досить густий, ситний і дуже ароматний. Грибний суп з квасолею — просто, швидко і смачно!
Інгредієнти:
- Гриби печериці 400 грамів
- Квасоля консервована 1 банка (400 грамів)
- Картопля 4-5 штук
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Лавровий лист 2 штуки
- Сіль на смак
- Перець мелений на смак
- Олія соняшникова без запаху для смаження овочів
- Кріп свіжий (для подачі) 4 гілочки
- Вода (або курячий бульйон) 2,5-3 літри
Приготування:
- Печериці нарізаємо тонкими скибочками.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми кубиками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
- У каструлю наливаємо воду (або бульйон) і доводимо до кипіння. Відправляємо в киплячу воду картоплю і варимо хвилин 10, до напівготовності.
- Цибулю обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до прозорості.
- Додаємо до цибулі моркву.
- Перемішуємо цибулю з морквою й обсмажуємо хвилини 3, до готовності моркви.
- Викладаємо обсмажені овочі в каструлю з супом.
- У тій же сковороді, на олії, що залишилась після обсмажування цибулі й моркви обсмажуємо гриби (за бажанням можна додати трохи рослинної олії). Гриби повинні добре прожаритися з усіх боків.
- Відправляємо обсмажені печериці в суп. Як тільки суп з грибами знову закипить, додаємо консервовану квасолю (без рідини), перемішуємо.
- Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Знову доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо грибний суп з квасолею ще хвилин 5-7 на повільному вогні.
- Вимикаємо вогонь і даємо супу постояти хвилин 15.
- Суп з грибами та квасолею готовий! Подаємо його, посипавши нарізаним свіжим кропом, з житнім хлібом. За бажанням додайте сметану.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп із зеленим горошком