Перші стравиСупи

Грибний суп з квасолею

Як же смачно і просто! Пісний суп з печерицями та консервованою квасолею виходить досить густий, ситний і дуже ароматний. Грибний суп з квасолею — просто, швидко і смачно!

Інгредієнти:

  • Гриби печериці 400 грамів
  • Квасоля консервована 1 банка (400 грамів)
  • Картопля 4-5 штук
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сіль на смак
  • Перець мелений на смак
  • Олія соняшникова без запаху для смаження овочів
  • Кріп свіжий (для подачі) 4 гілочки
  • Вода (або курячий бульйон) 2,5-3 літри

Приготування:

  1. Печериці нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми кубиками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  3. У каструлю наливаємо воду (або бульйон) і доводимо до кипіння. Відправляємо в киплячу воду картоплю і варимо хвилин 10, до напівготовності.
  4. Цибулю обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до прозорості.
  5. Додаємо до цибулі моркву.
  6. Перемішуємо цибулю з морквою й обсмажуємо хвилини 3, до готовності моркви.
  7. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю з супом.
  8. У тій же сковороді, на олії, що залишилась після обсмажування цибулі й моркви обсмажуємо гриби (за бажанням можна додати трохи рослинної олії). Гриби повинні добре прожаритися з усіх боків.
  9. Відправляємо обсмажені печериці в суп. Як тільки суп з грибами знову закипить, додаємо консервовану квасолю (без рідини), перемішуємо.
  10. Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Знову доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо грибний суп з квасолею ще хвилин 5-7 на повільному вогні.
  11. Вимикаємо вогонь і даємо супу постояти хвилин 15.
  12. Суп з грибами та квасолею готовий! Подаємо його, посипавши нарізаним свіжим кропом, з житнім хлібом. За бажанням додайте сметану.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп із зеленим горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close