Грибний суп-пюре з куркою

Якщо вам хочеться внести різноманітність в меню ваших повсякденних обідів, зверніть увагу на цю першу страву. За консистенцією суп досить густий. Гриби й зелень додають супу вишуканий аромат, картопля з куркою роблять його ситним, а вершки наділяють ніжним смаком і м’якістю. Готується цей апетитний грибний суп-пюре з куркою легко і просто.
Інгредієнти:
- Куряче філе 200 грамів
- Гриби гливи (шампіньйони) 150 грамів
- Картопля 150 грамів
- Цибуля ріпчаста 70 грамів
- Вершки 50 мілілітрів
- Оливкова олія 0,5 столової ложки
- Масло вершкове 1 чайна ложка
- Зелень свіжа (кріп) за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 1 літр
Приготування:
- Замість філе можна використовувати будь-які частини курки, просто після варіння потрібно буде видалити шкіру і кістки.
- Куряче м’ясо залити водою і варити 15 хвилин. Посолити, зняти пінку.
- Картоплю очистити й нарізати брусочками.
- Викласти картоплю в суп і варити ще 10 хвилин.
- Промити гриби й нарізати смужками.
- Викласти в каструлю з картоплею гриби й варити 10-15 хвилин при середньому кипінні.
- Дістати куряче філе й остудити.
- Розібрати куряче м’ясо на шматочки.
- Злити бульйон в окремий посуд. Куряче м’ясо повернути в каструлю з грибами й картоплею. Залишити кілька шматочків курки для подачі.
- Вміст каструлі перебити блендером.
- Ріпчасту цибулю очистити й нарізати кубиками.
- Цибулю обсмажити на вершковому маслі з додаванням оливкової олії, поки вона не стане м’якою, прозорою і злегка золотистою. Смажити 3-4 хвилини.
- Викласти обсмажену цибулю в суп, збити ще раз занурювальним блендером.
- Влити вершки, ще раз збити. Після повернути на вогонь і довести до кипіння.
- Влити бульйон і варити суп-пюре 2-3 хвилини. Спробувати на сіль, поперчити за смаком.
- Гарячий грибний суп-пюре з куркою розлити по тарілках і подати до столу, прикрасивши шматочками курки й свіжою зеленню, наприклад кропом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гарбузовий крем-суп