Крем-супПерші страви

Гороховий суп зі шпинатом, м’ятою і кінзою

Гороховий суп – улюблене блюдо для багатьох. У більшості з нас він викликає свої асоціації й всі вони, як правило, родом з дитинства. Таке блюдо смачне, недороге і найголовніше дуже корисне. У тарілці горохового супу міститься безліч необхідних нашому організму вітамінів і мікроелементів. Він практично не містить жирів, тому може стати ідеальним варіантом для тих, хто хоче скинути зайву вагу.

Сьогодні ми хочемо показати вам особливу варіацію цієї страви. Додавання шпинату, м’яти й кінзи допомагає звичайному гороховому супу заграти оригінальними смаковими якостями. Блюдо виходить ароматним, легким, пікантним і корисним для здоров’я.

Інгредієнти:

  • Свіжий горох (або заморожений) 280 грамів
  • Шпинат 450 грамів
  • М’ята 10 грамів
  • Кінза 45 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Картопля 2 штуки
  • Помідори черрі 100 грамів
  • Вершкове масло 1,5 столової ложки
  • Овочевий бульйон 650 мілілітрів
  • Лимон ½ штуки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Оливкова олія 1 чайна ложка
  • Вершки (30%) 60 мілілітрів

Приготування:

  1. Для початку необхідно приготувати сушені помідори. Для цього промити, просушити серветкою і розрізати навпіл черрі. Підготувати для них деко і викласти на нього пергаментний папір. У духовці, розігрітій до 100˚ С, запікати помідори протягом 3 годин.
  2. Щогодини помідори необхідно перемішувати. Робити це потрібно до тих пір, поки вони не стануть зморщеними й не втратять більшу частину своєї вологи.
  3. У посуд для супу покласти вершкове масло. Розігріти його на середньому вогні. У цей час нарізати кубиками цибулю і картоплю. Додати їх в місткість з маслом і витримати на плиті протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи масу.
  4. Налити в місткість з маслом, цибулею і картоплею овочевий бульйон. Тушити все приблизно 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
  5. Висипати в каструлю з овочами горошок і проварити масу на повільному вогні протягом 2 хвилин. Варити горох потрібно до тих пір, поки він не стане м’яким. Намагайтеся не переварювати горох, інакше він втратить свій привабливий зелений колір.
  6. Додати в каструлю шпинат і зняти суп з плити. Ретельно перемішати шпинат з овочевою базою. Витримати час поки він зів’яне і знизиться в обсязі.
  7. Вилити суп в блендер і гарненько збити до однорідного стану. Додати в суп дрібно нарубані кінзу і м’яту і знову все перебити в блендері.
  8. Перелити суп з блендера назад в каструлю і поставити на повільний вогонь. Додати в нього лимонний сік, приправити сіллю і перцем за смаком.
  9. Перед подачею в блюдо влити вершки й все перемішати до однорідності. Після викладання страви в презентаційну тарілку, його необхідно скропити оливковою олією і прикрасити сушеними помідорами.

Суп можна подавати й гарячим, і холодним.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close