Гороховий суп з копченою ковбасою

Наваристий гороховий суп з ароматом копченостей — прекрасна альтернатива розсольнику і борщу.
Інгредієнти:
- Курка (будь-яка частина) 400 грамів
- Ковбаса копчена 70 грамів
- Горох 150 грамів
- Картопля 3 штуки (350 грамів)
- Цибуля ріпчаста 1 штука (100 грамів)
- Морква 1 штука (100 грамів)
- Кетчуп 4 столові ложки
- Перець червоний гострий 1 штука
- Часник 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Вода 2 літри
Приготування:
- Горох заздалегідь замочіть в холодній воді на кілька годин.
- Курку в каструлі залийте водою, доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте сіль. Варіть бульйон протягом 60 хвилин.
- Потім вийміть курку, а бульйон процідіть.
- Бульйон знову поставте на вогонь. Додайте в нього горох і варіть протягом 40 хвилин.
- Картоплю очистьте і наріжте середніми шматочками.
- Додайте картоплю в бульйон.
- Копчену ковбасу дрібно наріжте.
- Додайте ковбасу в суп і варіть 20 хвилин до готовності картоплі.
- Очистьте моркву і ріпчасту цибулю.
- Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте.
- У сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю з морквою приблизно 7-10 хвилин.
- Потім додайте до них кетчуп і перемішайте.
- Додайте засмажку в суп за 3 хвилини до повної готовності.
- Часник очистьте.
- Дрібно наріжте часник і гострий перець.
- Додайте їх в суп і варіть 2 хвилини.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Квасолевий суп з ковбасками