Перші стравиСупи

Гороховий суп з копченою ковбасою

Гороховий суп з копченою ковбасою – це ситна, густа й ароматна перша страва. Для приготування цього супу можна використовувати як колотий, так і цілий горох. Колотий горох практично повністю розварюється і виходить майже суп – пюре, але в процесі варіння він може підгоріти на дні каструлі, тому його треба часто перемішувати. Цілий горох вариться довше, але майже завжди зберігає свою форму.

Інгредієнти:

  • Горох 400 грамів
  • Картопля 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Копчена ковбаса 150 грамів
  • Вода 3 літри
  • Харчова сіль 3 чайні ложки
  • Соняшникова олія 10 мілілітрів

Приготування:

  1. Щоб зварити такий суп, спочатку перебираємо горох, видаляємо зіпсовані й пошкоджені горошини. Якщо є час, то горох можна замочити в холодній воді на 5 – 6 годин. Промиваємо горох кілька разів, поки вода не буде прозорою. Заливаємо горох двома літрами гарячої кип’яченої води, кладемо дві чайні ложки солі, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Після чого зменшуємо вогонь і варимо цілий горох близько години, колотий – приблизно 30 хвилин.
  2. Очищену картоплю нарізаємо брусочками або кубиками, не надто крупно. Цибулю також ріжемо кубиками середнього розміру. Натираємо моркву на крупній тертці. Подрібнюємо ножем два зубчики часнику. Копчену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Ковбасу можна взяти як варено – копчену, так і сирокопчену.
  3. На розігрітій олії обсмажуємо спочатку цибулю, поки вона не стане прозорою. Кладемо до цибулі моркву і смажимо, поки морква не стане м’якою, а цибуля злегка не підрум’яниться. Додаємо в сковорідку кубики ковбаси й все разом смажимо, помішуючи, хвилини три. В кінці кладемо в сковорідку часник, перемішуємо, обсмажуємо ще близько хвилини й прибираємо з вогню.
  4. До цього часу горох повинен вже звариться. Горошини повинні бути злегка твердими. Додаємо в воду з горохом нарізану картоплю, чайну ложку солі й доливаємо гарячу кип’ячену воду, трохи не доходячи до верху каструлі.
  5. Збільшуємо вогонь і знову доводимо до кипіння. Варимо картоплю до готовності. Коли картопля стане м’якою, перекладаємо в каструлю зажарку. Перемішуємо суп і ще раз доводимо до кипіння. Коли суп закипить, варимо його на великому вогні одну – дві хвилини й знімаємо з вогню.
  6. Гороховий суп з копченою ковбасою готовий. Для більшого аромату в нього можна покласти ароматну свіжу зелень, таку як кріп, кінзу і зелену цибулю, також можна додати за смаком житні сухарі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close