Гороховий суп з фрикадельками

Смачний наваристий і поживний суп на обід або вечерю!
Обід або вечерю не можна назвати повноцінними і ситними без супу в його складі. Гороховий суп з фрикадельками може виступити найкращим варіантом для цього. Наваристий, ситний і висококалорійний суп наситить організм надовго. Фарш для цього супу можна використовувати м’ясний або з птиці за бажанням, тим самим регулюючи калорійність і поживність страви. Однак горох, для того, щоб він добре розварився і став м’яким і смачним, краще замочити на пару годин, навіть, якщо використовується лущений горох.
Інгредієнти:
- Горох 230 грамів
- Картопля 2 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Фарш м’ясний 300 грамів
- Лавровий лист 2 штуки
- Перець горошком 3 штуки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 1.5 літри
- Рослинна олія 2 столові ложки
Приготування:
- Готуємо інгредієнти. Горох попередньо промиваємо в декількох водах, поки вона не стане прозорою. Заливаємо його водою і залишаємо на пару годин. За цей час горох злегка розбухне. Воду зливаємо, горох перекладаємо в каструлю і заливаємо чистою водою, ставимо на вогонь.
- Цибулю і моркву чистимо, цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію, кладемо цибулю і моркву, обсмажуємо, поки овочі злегка не зарум’яняться. Картоплю миємо, чистимо і ріжемо на маленькі кубики.
- Фарш можна взяти готовий, за бажанням м’ясний або більш легкий з м’яса птиці (курка, індичка), а можна накрутити самостійно зі свіжого м’яса. Тоді суп вийде ще смачніше і корисніше, без зайвих домішок. Гороховий суп добре виходить на бульйоні з м’ясним фаршем з свинини і яловичини, такий суп виходить більш наваристий, з насиченим смаком. У м’ясний фарш додаємо сіль і мелений чорний перець по щіпці, щоб фрикадельки не були в супі прісними.
- У закипілий бульйон з горохом додаємо картоплю і овочеву зажарку, варимо близько 20 хвилин на повільному вогні. Потім чайною ложкою беремо фарш і кидаємо в киплячий бульйон, помішуючи ложкою, щоб фрикадельки не прилипли до дна каструлі. Додаємо в каструлю з супом сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Варимо суп ще близько 20 хвилин. Вимикаємо вогонь, залишаємо суп під кришкою на півгодини, щоб він добре настоявся. Подаємо гороховий суп з фрикадельками з сухариками і сметаною або майонезом, кому як подобається.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Легкий детокс-суп