Перші стравиСупи

Гороховий суп-пюре

Неймовірно ніжний і смачний гороховий суп-пюре на копченостях.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка копчена 1/2 штуки
  • Горох сушений 300 грамів
  • Картопля 3 штуки (Середніх)
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Олія рослинна 30 мілілітрів + 15 мілілітрів
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Зелена цибуля або будь-яка зелень на ваш смак (для подачі)
  • Сухарики / грінки (для подачі)

Приготування:

  1. Насамперед нам необхідно кілька разів промити й замочити горох холодною водою на кілька годин (я чекаю близько 4-5 годин).
  2. Кладемо в каструлю половину копченої курячої грудки.
  3. Ріжемо туди картоплю, половину морквини й половину цибулини.
  4. Додаємо лаврові листи й 30 мілілітрів рослинної олії.
  5. Тепер додаємо вимочений горох.
  6. І заливаємо все водою. Варимо до повної готовності всіх овочів. Горох повинен стати м’яким.
  7. Тепер готуємо засмажку. Для цього на сковороді змішуємо вершкове масло і 15 мл рослинної олії.
  8. Викладаємо на сковороду й обсмажуємо, помішуючи, нарізану половинку моркви й половинку цибулини.
  9. Перекладаємо засмажку в ситечко, щоб олія повністю стекла.
  10. Коли всі овочі в каструлі будуть готові, виймаємо з супу курячу грудку і лаврові листи.
  11. Додаємо в гороховий суп засмажку, гарненько перемішуємо.
  12. Вимикаємо плиту і даємо супу постояти хвилин 20.
  13. Тепер перетворюємо гороховий суп в пюре за допомогою занурювального блендера. Будьте обережні — суп ще дуже гарячий!
  14. І можна подавати ніжний гороховий супчик до столу, посолити його в кожній тарілці на смак і додавши шматочки курячого м’яса, нарізану зелень і сухарики (грінки).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп з сочевицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close