Гороховий суп-пюре

Неймовірно ніжний і смачний гороховий суп-пюре на копченостях.
Інгредієнти:
- Куряча грудка копчена 1/2 штуки
- Горох сушений 300 грамів
- Картопля 3 штуки (Середніх)
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Лавровий лист 2 штуки
- Олія рослинна 30 мілілітрів + 15 мілілітрів
- Масло вершкове 20 грамів
- Зелена цибуля або будь-яка зелень на ваш смак (для подачі)
- Сухарики / грінки (для подачі)
Приготування:
- Насамперед нам необхідно кілька разів промити й замочити горох холодною водою на кілька годин (я чекаю близько 4-5 годин).
- Кладемо в каструлю половину копченої курячої грудки.
- Ріжемо туди картоплю, половину морквини й половину цибулини.
- Додаємо лаврові листи й 30 мілілітрів рослинної олії.
- Тепер додаємо вимочений горох.
- І заливаємо все водою. Варимо до повної готовності всіх овочів. Горох повинен стати м’яким.
- Тепер готуємо засмажку. Для цього на сковороді змішуємо вершкове масло і 15 мл рослинної олії.
- Викладаємо на сковороду й обсмажуємо, помішуючи, нарізану половинку моркви й половинку цибулини.
- Перекладаємо засмажку в ситечко, щоб олія повністю стекла.
- Коли всі овочі в каструлі будуть готові, виймаємо з супу курячу грудку і лаврові листи.
- Додаємо в гороховий суп засмажку, гарненько перемішуємо.
- Вимикаємо плиту і даємо супу постояти хвилин 20.
- Тепер перетворюємо гороховий суп в пюре за допомогою занурювального блендера. Будьте обережні — суп ще дуже гарячий!
- І можна подавати ніжний гороховий супчик до столу, посолити його в кожній тарілці на смак і додавши шматочки курячого м’яса, нарізану зелень і сухарики (грінки).
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп з сочевицею