Гарбузовий крем-суп з лемонграсу і чебрецем

Лемонграс або лимонна трава – тропічна рослина, пряність з гострим смаком і відповідним назві запахом. Широко використовується в їжі в східноазіатській кухні. Відмінний природний антидепресант в негоду.
Інгредієнти:
- Гарбуз 500 грамів
- Бульйон курячий 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Масло вершкове 30 грамів
- Петрушка 2-3 гілочки
- Чебрець свіжий 2 гілочки
- Часник 1 зубчик
- Лавровий лист 1 штука
- Лемонграс 4 грами
Приготування:
- Нарубати лемонграс.
- Нарізати невеликими кубиками м’якуш гарбуза.
- Ріпчасту цибулю нашаткувати, тушкувати на середньому вогні.
- Через дві хвилини додати часник, лавровий лист, гілочки чебрецю, лемонграс.
- У сотейник викласти гарбуз, прогрівати десять хвилин.
- Влити курячий бульйон, тушкувати 15 хвилин.
- Вийняти з отриманої маси чебрець і лавровий лист.
- Решту інгредієнтів пробити за допомогою блендера.
- При подачі прикрасити листочками петрушки.
Порада
Якщо пробивати масу довго, то вона вийде досить щільною і глянсовою. За бажанням цього можна не робити, залишивши в супі невеликі цілі шматочки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Крем-суп з гарбузом і куркою в мультиварці