Фінський суп зі свіжим лососем

Фінський суп зі свіжого лосося зігріє в найхолоднішу погоду.
Інгредієнти:
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Цибулі-порею дрібно нарізаної 1 штука (тільки біла і світло-зелена частини)
- 3 склянки + 1 столова ложка води
- Лавровий лист 1 штука
- Картоплі (очищеної й нарізаної квадратиком) 340 грамів
- Філе лосося (без шкіри, кісток і дрібно нарізане) 340 грамів
- Вершків 3/4 склянки
- Крохмалю 1-1,5 столові ложки (чим більше крохмалю, тим густішим буде бульйон)
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Сіль і перець за смаком
- Свіжа петрушка або кріп (можна заморожені)
- Лимон за бажанням
Приготування:
- У великій каструлі нагрійте оливкову олію і тушкуйте цибулю. Як тільки цибуля стане м’якою, влийте 3 склянки води й закиньте лавровий лист. Доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і викладіть картоплю. Закрийте кришкою і варіть до готовності картоплі. Викладіть в каструлю лосось і варіть близько 5 хвилин. Потім влийте вершки й перемішайте.
- Приготуйте кашку, змішавши крохмаль з 1 столовою ложкою води, помішуючи до повного розчинення крохмалю. Додайте цю кашку в суп і варіть, поки суп не загусне.
- Закиньте вершкове масло, перемішайте і знімайте з вогню. Посоліть і поперчіть за смаком. Присипте достатньою кількістю нарізаної петрушки або кропу.
При подачі вичавіть сік лимона (за бажанням).
Смачного!
Подивіться як смачно приготувати Лосось в паперовому мішечку.