Кухні світуПерші стравиСупиФінська

Фінський суп зі свіжим лососем

Фінський суп зі свіжого лосося зігріє в найхолоднішу погоду.

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • Цибулі-порею дрібно нарізаної 1 штука (тільки біла і світло-зелена частини)
  • 3 склянки + 1 столова ложка води
  • Лавровий лист 1 штука
  • Картоплі (очищеної й нарізаної квадратиком) 340 грамів
  • Філе лосося (без шкіри, кісток і дрібно нарізане) 340 грамів
  • Вершків 3/4 склянки
  • Крохмалю 1-1,5 столові ложки (чим більше крохмалю, тим густішим буде бульйон)
  • Вершкового масла 1 столова ложка
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа петрушка або кріп (можна заморожені)
  • Лимон за бажанням

Приготування:

  1. У великій каструлі нагрійте оливкову олію і тушкуйте цибулю. Як тільки цибуля стане м’якою, влийте 3 склянки води й закиньте лавровий лист. Доведіть до кипіння.
  2. Зменшіть вогонь і викладіть картоплю. Закрийте кришкою і варіть до готовності картоплі. Викладіть в каструлю лосось і варіть близько 5 хвилин. Потім влийте вершки й перемішайте.
  3. Приготуйте кашку, змішавши крохмаль з 1 столовою ложкою води, помішуючи до повного розчинення крохмалю. Додайте цю кашку в суп і варіть, поки суп не загусне.
  4. Закиньте вершкове масло, перемішайте і знімайте з вогню. Посоліть і поперчіть за смаком. Присипте достатньою кількістю нарізаної петрушки або кропу.
    При подачі вичавіть сік лимона (за бажанням).

Смачного!

Подивіться як смачно приготувати Лосось в паперовому мішечку.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close