Червоний борщ з квасолею без м’яса

Ситний варіант страви без м’яса.
Інгредієнти:
- Вода 2.5 літри
- Капуста ¼ качана
- Квасоля 1 стакан
- Картопля 3 штуки
- Буряк 2 штуки
- Морква 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Зелень 1 пучок
- Сіль 1.5 столової ложки
- Цукор 2 чайні ложки
- Томатна паста
- Лавровий лист
- Соняшникова олія
- Перець чорний горошком
Приготування:
- Квасолю промити під проточною водою.
- Потім залити новою порцією води та залишити на чотири години для набухання. Рідину злити.
- Залити свіжою водою, поставити на вогонь, варити протягом години.
- Моркву натерти або нарізати соломкою.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
- Нашаткувати білокачанну капусту.
- Нарізати кубиками картоплю.
- У зварену квасолю викласти капусту і картоплю.
- Прогрівати все разом протягом десяти хвилин.
- Прогріти на сковороді рослинну олію, обсмажити цибулю і моркву.
- Додати томатну пасту, трохи бульйону, проварити кілька хвилин, потім перекласти в борщ.
- Очистити й натерти буряк, тушкувати з олією протягом п’яти хвилин, перекласти в суп.
- Додати трохи цукру піску і лавровий лист, готувати на середньому вогні під кришкою, час – п’ятнадцять хвилин.
- При подачі всипати в борщ рубану зелень.
Порада
За бажанням цей борщ можна зварити на курячому бульйоні.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Зелений борщ з кропивою і шпинатом