Червоний борщ на бульйоні з молодими овочами

Червоний борщ приготуємо на бульйоні з баранини. Найкраще для бульйону підійде кісточка з м’ясом. Бульйон готуємо не надто насичений, тому, що смак баранини сильніше, ніж смак інших різновидів м’яса або птиці. Базилік і часник додадуть смак першій страві.
Інгредієнти:
- Баранина 200 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Картопля 2 штуки
- Капуста білокачанна 1/4 штуки
- Буряк 1 штука
- Помідор 2 штуки
- Базилік пучок
- Часник 3-4 зубки
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2-3 штуки
- Перець чорний за смаком
- Перець духмяний за смаком
Приготування:
- Готуємо бульйон. Кісточку з м’ясом кладемо в воду, доводимо до кипіння і прибираємо пінку. Далі, додаємо лавровий лист, перець і сіль. Готуємо, приблизно, півтори години.
- Коли бульйон приготується, а м’ясо стане м’яким переходимо до приготування борщу. У киплячий бульйон кладемо нарізану цибулю. Додаємо терту моркву.
- Потім, нарізаємо і висипаємо в борщ картоплю. Готуємо хвилин 10. Овочі молоді, тому готуються швидко. Далі, кладемо в борщ капусту.
- Буряк варимо заздалегідь, потім чистимо, тремо на тертці й висипаємо в каструлю з борщем.
- Помідори перемелюємо. Зараз нам знадобиться стакан соку, базилік і часник.
- Томатний сік виливаємо в борщ, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Потім, насипаємо порізаний базилік і часник. Готово, але борщ повинен трохи настоятися.
- Червоний борщ на бульйоні з баранини, з молодими овочами й базиліком подаємо гарячим, доповнивши сметаною і посипавши перцем.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Традиційний український борщ