БорщіПерші страви

Червоний борщ на бульйоні з молодими овочами

Червоний борщ приготуємо на бульйоні з баранини. Найкраще для бульйону підійде кісточка з м’ясом. Бульйон готуємо не надто насичений, тому, що смак баранини сильніше, ніж смак інших різновидів м’яса або птиці. Базилік і часник додадуть смак першій страві.

Інгредієнти:

  • Баранина 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Картопля 2 штуки
  • Капуста білокачанна 1/4 штуки
  • Буряк 1 штука
  • Помідор 2 штуки
  • Базилік пучок
  • Часник 3-4 зубки
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2-3 штуки
  • Перець чорний за смаком
  • Перець духмяний за смаком

Приготування:

  1. Готуємо бульйон. Кісточку з м’ясом кладемо в воду, доводимо до кипіння і прибираємо пінку. Далі, додаємо лавровий лист, перець і сіль. Готуємо, приблизно, півтори години.
  2. Коли бульйон приготується, а м’ясо стане м’яким переходимо до приготування борщу. У киплячий бульйон кладемо нарізану цибулю. Додаємо терту моркву.
  3. Потім, нарізаємо і висипаємо в борщ картоплю. Готуємо хвилин 10. Овочі молоді, тому готуються швидко. Далі, кладемо в борщ капусту.
  4. Буряк варимо заздалегідь, потім чистимо, тремо на тертці й висипаємо в каструлю з борщем.
  5. Помідори перемелюємо. Зараз нам знадобиться стакан соку, базилік і часник.
  6. Томатний сік виливаємо в борщ, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Потім, насипаємо порізаний базилік і часник. Готово, але борщ повинен трохи настоятися.
  7. Червоний борщ на бульйоні з баранини, з молодими овочами й базиліком подаємо гарячим, доповнивши сметаною і посипавши перцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Традиційний український борщ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close