Перші стравиСупи

Буряковий суп з печерицями і квасолею

Готуємо ситний і поживний буряковий суп з печерицями й квасолею. Попри відсутність м’ясних інгредієнтів страва виходить дуже наваристою і смачною. Для різноманітності обідів — це просто відмінний варіант.

Інгредієнти:

  • Буряк 250 грамів
  • Квасоля консервована 180 грамів
  • Печериці 150 грамів
  • Картопля 200 грамів
  • Морква 80 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів
  • Борошно кукурудзяне 2 столові ложки
  • Сметана 20% 50 грамів
  • Томатний соус 150 мілілітрів
  • Петрушка свіжа 15 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Вода 1,7 літра

Приготування:

  1. Картоплю, цибулю і моркву очистити.
  2. Щоб прискорити процес приготування буряк краще відварити заздалегідь.
  3. Буряк в каструлі залити водою, довести до кипіння і варити 60 хвилин. За бажанням буряк можна запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 1,5 годин.
  4. Готовий буряк остудити й очистити.
  5. Натерти буряк на середній терці.
  6. Всипати до буряка кукурудзяну муку і додати сметану.
  7. Перемішати — це заправка для супу, її на час відставити убік.
  8. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
  9. Викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Варити 25 хвилин.
  10. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  11. Моркву натерти на середній тертці.
  12. Печериці нарізати довільними шматочками або пластинками.
  13. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю і моркву й обсмажити протягом 3-5 хвилин. Потім додати гриби й смажити, помішуючи, 4-5 хвилин на середньому вогні.
  14. Влити в сковороду томатний соус, перемішати й тушкувати буквально 3 хвилини.
  15. Коли картопля буде готова, перекласти в каструлю заправку зі сковороди.
  16. Потім додати консервовану квасолю.
  17. Слідом викласти в каструлю заправку з буряка.
  18. Петрушку дрібно нарізати й додати в суп. Посолити й поперчити на смак. Варити суп протягом 10 хвилин.
  19. Через деякий час зняти пробу і відрегулювати смак.
  20. Буряковий суп з печерицями й квасолею готовий!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп з домашньою локшиною і солодким перцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close