Бульйон на рульці та курці в домашніх умовах

Бульйон на рульці та курці в домашніх умовах докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
- Курячих крилець, грудок або стегон 2300 грамів, або 1 розрізана на частини курка
- Свиняча рулька 1 штука
- Великий червоний болгарський перець 1 штука, розрізати на четвертинки й видалити насіння і перегородки
- Великі головки ріпчастої цибулі 2 штуки, неочищені й цілі
- Велика головка часнику, очистити й помити
- Великий пучок свіжої кінзи, з відрізаними корінцями, помити
- Горошин чорного перцю 2 чайні ложки
- Лаврові листки 2 штуки
- Насіння аннато 1/2 чайної ложки, для фарбування бульйону, можна замінити шафраном
Приготування:
- Помістіть курку, рульку, цибулю і болгарський перець в найбільшу каструлю об’ємом 15 літрів.
Загорніть в марлю часник, кінзу, перець горошком, лаврове листя і насіння аннато. Перед тим як закласти його в каструлю, потовчіть ступкою перець. - Налийте холодної води на 7 см вище курки. Доведіть до кипіння, і відрегулюйте температуру до середньої, зніміть піну. Варіть протягом 30 хв.
- Проткніть курку ножем в самій товстій частині, і переконайтеся, що вона зварена. Готуйте бульйон ще 15 хв, потім вийміть курячі ніжки й стегна. Залиште м’ясо остигати, ви можете його відокремити від кісток і використовувати для приготування салату. Продовжуйте готувати бульйон протягом ще 1 години, щоб надати йому аромат, бульйон буде наваристий, якщо ви поклали курячі спинки, шию або крила.
- Процідіть бульйон через друшляк, укладений кількома шарами марлі. Охолодіть, і зберігайте в холодильнику. Вихід: 3 3,5 літри.
Смачного!