БорщіПерші страви

Борщ з яловичини (з вершковим маслом і оцтом)

Борщ — у кожного різний, у кожного свій. Для мене найсмачніший борщ — саме за цим рецептом. Якщо у вас ще немає того самого “свого” рецепта борщу, ну або ви любите експериментувати, то обов’язково спробуйте мій рецепт!

Інгредієнти:

  • Яловичина 400 грамів
  • Буряк великий 1 штука
  • Капуста білокачанна 1/4 невеликого качана
  • Картопля 1 велика або 2 невеликих
  • Морква 0,5 штуки
  • Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Томатна паста 70 грамів
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Оцет 1 столова ложка
  • Лавровий лист 2-3 штуки
  • Цукор 2 столові ложки
  • Сіль на смак
  • Олія рослинна 2-3 столові ложки

Для подачі:

  • Сметана
  • Зелень

Приготування:

  1. Насамперед ставимо варитися бульйон. М’ясо викладаємо в холодну воду і відразу солимо.
  2. Тут же ставимо суху сковороду на плиту. Як тільки сковорода нагріється, підсмажуємо на ній кілька хвилин з одного боку очищену половинку головки цибулі й очищену половину моркви (нарізану). Без олії. Відправляємо овочі в бульйон (потім ми їх звідти витягнемо).
  3. Після закипання бульйону прибираємо піну.
  4. Буряк очищаємо і нарізаємо довільно (я ріжу тонкими брусочками).
  5. Відправляємо буряк в сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажуємо пару хвилин.
  6. Додаємо до буряка томатну пасту і трохи води (100 мілілітрів). Гарненько перемішуємо до розчинення пасти.
  7. Тепер додаємо вершкове масло.
  8. Додаємо 1 столову ложку цукру й оцет. Перемішуємо.
  9. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо буряк тушкуватися.
  10. Нарізаємо капусту.
  11. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  12. З бульйону виймаємо цибулю і моркву.
  13. Тепер можна додавати овочі в бульйон з м’ясом: капусту, картоплю і тушковані буряки.
  14. Ще трохи солимо і додаємо другу ложку цукру.
  15. Додаємо лавровий лист і нарізаний часник.
  16. Варимо борщ до готовності всіх овочів (хвилин 15).
  17. Подаємо борщ зі сметаною, прикрашаємо нарізаною зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясний борщ з перцем і лимоном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close