Борщ з яловичини (з вершковим маслом і оцтом)

Борщ — у кожного різний, у кожного свій. Для мене найсмачніший борщ — саме за цим рецептом. Якщо у вас ще немає того самого “свого” рецепта борщу, ну або ви любите експериментувати, то обов’язково спробуйте мій рецепт!
Інгредієнти:
- Яловичина 400 грамів
- Буряк великий 1 штука
- Капуста білокачанна 1/4 невеликого качана
- Картопля 1 велика або 2 невеликих
- Морква 0,5 штуки
- Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
- Часник 2 зубчики
- Томатна паста 70 грамів
- Масло вершкове 20 грамів
- Оцет 1 столова ложка
- Лавровий лист 2-3 штуки
- Цукор 2 столові ложки
- Сіль на смак
- Олія рослинна 2-3 столові ложки
Для подачі:
- Сметана
- Зелень
Приготування:
- Насамперед ставимо варитися бульйон. М’ясо викладаємо в холодну воду і відразу солимо.
- Тут же ставимо суху сковороду на плиту. Як тільки сковорода нагріється, підсмажуємо на ній кілька хвилин з одного боку очищену половинку головки цибулі й очищену половину моркви (нарізану). Без олії. Відправляємо овочі в бульйон (потім ми їх звідти витягнемо).
- Після закипання бульйону прибираємо піну.
- Буряк очищаємо і нарізаємо довільно (я ріжу тонкими брусочками).
- Відправляємо буряк в сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажуємо пару хвилин.
- Додаємо до буряка томатну пасту і трохи води (100 мілілітрів). Гарненько перемішуємо до розчинення пасти.
- Тепер додаємо вершкове масло.
- Додаємо 1 столову ложку цукру й оцет. Перемішуємо.
- Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо буряк тушкуватися.
- Нарізаємо капусту.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- З бульйону виймаємо цибулю і моркву.
- Тепер можна додавати овочі в бульйон з м’ясом: капусту, картоплю і тушковані буряки.
- Ще трохи солимо і додаємо другу ложку цукру.
- Додаємо лавровий лист і нарізаний часник.
- Варимо борщ до готовності всіх овочів (хвилин 15).
- Подаємо борщ зі сметаною, прикрашаємо нарізаною зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясний борщ з перцем і лимоном