Борщ з телячим язиком

У вихідні дні для домашнього обіду можна приготувати дуже смачне перше блюдо-борщ з телячим язиком. Або, якщо Ви варите язик для приготування салатів, закусок, бутербродів, можна використовувати бульйон для приготування борщу. Це перша страва сподобається і дітям, і дорослим. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Язик телячий 1 штука
- Картопля 4 штуки
- Капуста білокачанна 1/4 штуки
- Буряк 1 штука
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Томатна паста 1 столова ложка
- Олія 3 столові ложки
- Оцет столовий 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 1-2 штуки
- Перець чорний за смаком
- Часник 1 зубчик
- Сметана за смаком
- Зелень за смаком
Приготування:
- З телячого язика зварити бульйон. У процесі варіння додати сіль, перець, лавровий лист. Вийняти язик, занурити в холодну воду, очистити.
- У бульйон додати порізану картоплю. Коли картопля закипить, додати порізану капусту. Цибулю порізати кубиками, буряк і моркву соломкою. Спасерувати на олії. Додати бульйон, тушкувати до м’якості. Додати томатну пасту й оцет, готувати ще хвилину. Додати пасерування в борщ.
- Додати подрібнений часник і частину порізаного язика, решту язика можна використовувати для приготування салатів або закусок.
- Через пару хвилин зняти каструлю з борщем з вогню. Додати в тарілки сметану і зелень.
Смачного!