Борщ з молодою капустою і кабачком на свинячому бульйоні

Борщ з молодою капустою і кабачком на свинячому бульйоні. Власне в цій страві всі молоді овочі крім селери – адже зараз сезон. Бульйон у мене на свинячих ребрах.
Інгредієнти:
- Ребра свинячі 4 штуки
- Картопля (молода) 3 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля зелена 2 штуки
- Часник за смаком
- Селера коренева 1 скибочка
- Помідор 2 штуки
- Буряк 0,5 штуки
- Томатна паста 1 столова ложка
- Капуста білокачанна 1/4 штуки
- Перець болгарський 1 штука
- Кабачок 1/4 штуки
- Спеції за смаком
Приготування:
- Для початку зварити м’ясний бульйон – у мене бульйон на свинячих ребрах. Нарізати половину моркви, селеру і картоплю. Одну головку молодого часнику я закину цілу, потім викину.
- Овочі висипати в проціджений бульйон і варити поки готуємо дві заправки. Підготувати інші інгредієнти.
На сковороду висипати решту моркви на тертку, кабачок на тертку, нарізати зелену цибулю і молодий часник. Смажити до м’якості. Додати болгарський перець на пару хвилин. Висипати в каструлю першу заправку. Продовжуємо варити на мінімальному вогні. - Друга заправка. Буряк на терку і смажити пару хвилин на рослинній олії. Дрібно нарізати свіжий помідор без шкірки й додати з томатною пастою і дрібкою цукру, перемішати й тушкувати хвилин 15. Вилити бурякову заправку. Довести до кипіння.
- Нашаткувати капусту з часником. Висипати в борщ, сіль, перець і приправи за смаком. Довести до кипіння і відразу зняти з плити, накрити кришкою і дати настоятися хвилин 10.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ зі свинячими реберцями та молодими овочами