БорщіПерші страви

Борщ з молодої капусти

Через те, що борщ є дуже популярною першою стравою, його часто готують по-своєму. А іноді підлаштовуються під обставини й продукти, які є в холодильнику. Тому мене вже не дивують знайдені варіації страви в мережі. Представляю вам варіант, як приготувати борщ зі свіжої капусти в домашніх умовах. Вийде смачно і трохи незвично, якщо ви звикли варити борщ по-іншому. Загалом, експеримент вдався. Так що сміливо пробуйте і ви!

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 0,5 штуки
  • Морква 2 штуки
  • Картопля (молода) 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Бульйон м’ясний 2 літри
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Сметана на смак

Приготування:

  1. Підготуйте продукти для борщу. Заздалегідь зваріть м’ясний бульйон. Овочі очистіть і вимийте. Приступимо!
  2. Поріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте на сковороді спочатку цибулю, через пару хвилин додайте моркву, смажте овочі до готовності.
  3. Поки овочі засмажаться для заправки борщу, очищену картоплю поріжте невеликими шматочками й киньте варитися в киплячий бульйон. Варіть 15 хвилин.
  4. Молоду капусту наріжте не дуже тонко. Додайте через 15 хвилин до картоплі й варіть ще 10 хвилин. Смажені овочі готові, додайте до них пару ложок томатної пасти, перемішайте і залиште томитися ще пару хвилин на плиті. Заправка для борщу готова.
  5. Підкоректуйте на сіль борщ. Спробуйте овочі. Якщо вони готові, переходимо до наступного кроку. Додайте зажарку в борщ, перемішайте. Проваріть все разом ще 5 хвилин.
  6. В готовий борщ киньте дрібно посічену зелень кропу або цибулі, перець чорний горошком, через хвилинку вимикайте вогонь. Подавайте борщ зі сметаною і свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з квашеною капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close