БорщіПерші страви

Борщ з квашеною капустою

Борщ насиченого рубінового кольору можна приготувати не тільки зі свіжою, а й з квашеною капустою. Звичайно, на смак суп буде відрізнятися від традиційного, але і цей рецепт борщу має право бути. Якщо капуста надто кисла, до відправлення в каструлю її треба промити. Бульйон варять на свинині або яловичині. У цьому рецепті Борща основа – прозорий, наваристий бульйон на бичачому хвості.

Інгредієнти:

  • Яловичина (бичачий хвіст) 500 грамів
  • Морква 1 штука
  • Буряк 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Капуста квашена 300 мілілітрів
  • Картопля 2 штуки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Рослинна олія для смаження
  • Часник 2 зубчики
  • Свіжа зелень петрушки, кропу за смаком
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Оцет (червоний винний) 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для бульйону досить половини бичачого хвоста. Його треба добре промити під проточною холодною водою, покласти в каструлю, залити холодною водою. Як тільки вода почне закипати, зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою хвилин 40, знімаючи шумівкою піну, що утворюється.
  2. Готове м’ясо перекладіть на тарілку. Бульйон посолити.
  3. Підготувати овочі для борщу. Очищену картоплю нарізати кубиками або брусочками. Цибулю дрібно порубати. Очищені моркву і буряк порізати соломкою.
  4. Додати в каструлю з бульйоном картоплю, збільшити вогонь, і як тільки бульйон знову закипить, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
  5. Поки вариться картопля, пасерувати на рослинній олії цибулю. Додати до цибулі моркву й обсмажувати все разом, постійно помішуючи.
  6. Перекласти в суп моркву з цибулею. Додати віджату квашену капусту. Варити борщ на маленькому вогні під кришкою.
  7. Нарізаний крупною соломкою буряк пасерувати на рослинній олії не менше 10 хвилин, не забуваючи помішувати. При необхідності влийте в сковороду кілька ложок бульйону. Додати томатну пасту, добре розмішати. Потім, коли буряк буде майже готовий, влити винний оцет. Це дозволить зберегти буряку і борщу насичений рубіновий колір.
  8. Додати буряк в каструлю. З вареного бичачого хвоста зрізати все м’ясо і перекласти в суп. Додатково приправити борщ сіллю, подрібненим часником, рубаною свіжою зеленню. Розмішати й варити при легкому кипінні ще 3 хвилини. Зняти каструлю з борщем з плити, після чого вимкнути вогонь і залишити нудитися під кришкою 10 хвилин.
  9. Готовий борщ з квашеною капустою розлити по тарілках і відразу подавати до столу з ложкою сметани.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний борщ з грибами та чорносливом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close