Як зробити гарячий шоколад в домашніх умовах

Пропонуємо добірку з 3 рецептів гарячого шоколаду в домашніх умовах.
18+ Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
Базовий гарячий шоколад:
- Холодного молока 3 стакани
- Цукрової пудри 1/2 стакана
- Какао порошку 1/4 стакана
- Кукурудзяного крохмалю 1/2 чайної ложки
- Екстракту ванілі 1/4 чайної ложки
- Велика сіль
Добавки до гарячого шоколаду:
Тропічний:
- Рому 1 столова ложка
- Збиті вершки, для подачі
- Підсмажена кокосова стружка, для прикраси
Копчений:
- Віскі 1 столова ложка
- Підсмажений маршмелоу, для прикраси
- Копчена сіль, для гарніру
М’ятний:
- М’ятного шнапсу 1 столова ложка
- М’ятний льодяник, для прикраси
Приготування:
- Приготуйте основу: в середній каструлі збийте молоко, цукор, какао, кукурудзяний крохмаль, ваніль і дрібку солі. Готуйте на помірно високому вогні, постійно збиваючи, поки суміш не закипить, близько 2 хвилин. Зменшіть тепло до середньої температури й продовжуйте варити, збиваючи, поки шоколад не загусне, близько 30 секунд. Змішайте гарячий шоколад з бажаними добавками й негайно подавайте.
Смачного!