
Коли у розпалі сезон слив і ароматної аличі. Починаючи з липня і до кінця жовтня всюди дозрівають соковиті плоди всіх кольорів і відтінків. Пізні сорти слив особливо смачні після настання перших морозів, тому обов’язково запасіться на зиму смачними, м’ясистими, сливовими плодами, заморозивши їх про запас.
Поки можна побалувати себе свіжими сливами й аличею, приготуємо з них фруктовий смузі з додаванням йогурту. Одна порція такого напою допоможе нормалізувати роботу кишечника, зміцнити імунітет перед осінніми холодами й поліпшити самопочуття.
Будьте уважні! Фрукти, які використовуються в цьому смузі, містять багато цукрів, тому людям з діабетом, а також ревматизмом і жовчнокам’яною хворобою потрібно бути гранично уважними до даних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Великих слив 6 штук
- Аличі 6 штук
- Натурального йогурту без цукру 300 мілілітрів
- Меленої кориці 1 щіпка
Приготування:
- Фрукти помийте, розріжте навпіл і очистіть від кісточок.
- У чашу блендера влийте натуральний йогурт. Додайте часточки слив і аличі й дрібку меленої кориці.
- Перебити інгредієнти в блендері, щоб фрукти повністю подрібнилися.
- За бажанням процідіть смузі через сито з дрібною решіткою, щоб позбутися від грубих шкурок фруктів.
- Розлийте смузі по склянках, прикрасьте аличею і подавайте вітамінний напій до столу.
Смачного!
Вам також може бути цікаво: Смузі з апельсина, кокоса і шоколаду